El SAAS valora la incorporació de nous perfils professionals al Cedre

cedreLa Ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i el cap de Govern, Toni Martí, han admès aquest dilluns que cal fer “millores” al Centre Sociosanitari El Cedre. Així ho determina l’estudi de fa un any i mig del CRES i també l’auditoria interna realitzada en coordinació amb França, segons han exposat durant la celebració de la Diada de Meritxell al centre. D’entrada, es vol regular la relació dels familiars amb els responsables del centre per “canalitzar possibles queixes del dia a dia”, ha dit Ferrer. A més, cal adaptar-se a la vessant sociosanitària de la residència reorganitzant els recursos actuals i valorant la incorporació de nous perfils. Un exemple, segons la ministra, serien els cuidadors. 

El Ministeri de Salut ha creat una àrea d’Inspecció i Control de Qualitat sanitària per implementar les recomanacions de l’estudi del CRES i de l’auditoria realitzada sobre el funcionament del Cedre, entre altres. Així ho ha explicat la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, durant la celebració de la diada de Meritxell al centre sociosanitari.

Tant Ferrer com el cap de Govern han reconegut que cal fer “millores”, bàsicament “a nivell d’organització i planificació de recursos del propi centre”. Es començarà per establir un “diàleg fluid” amb els familiars per “canalitzar possibles queixes del dia a dia” – unes queixes que Martí ha admès que se’ls han fet arribar i que les abordarà el Ministeri-, amb un reglament que s’aprovarà la setmana vinent al Consell Directiu i se seguirà amb l’adaptació del personal als nous serveis “més sociosanitaris”. En aquest sentit, es vol reorganitzar els recursos actuals per veure “quants i quins perfils es necessiten”, però “d’aquí a finals d’any ha d’estar resolt”, ha dit la titular de Salut. Un exemple és la possible incorporació de personal format com a cuidador. 

Llista d’espera
El Cedre es troba ara al 100% de la seva capacitat i té una vintena de persones en llista d’espera. “A l’estiu s’ha resolt amb llits a l’hospital i a Clara Rabassa”, ha exposat la ministra, però de cara al futur s’està intentant concertar places amb altres centres com la nova residència Salita d’Escaldes.

Text i foto: ANA