Segons ha informat RTVA els comptes del SAAS  de l’any 2016 continuaven presentant irregularitats. Així ho posa de manifest el Tribunal de Comptes en el seu informe anual, publicat ahir. Per exemple, es van fer contractacions públiques sense publicitat i concurrència. A més, i com havia passat en anys anteriors, el 2016 es van continuar pagant retribucions fora de reglament, cobrint despeses no pressupostades inicialment i superant el límit anual d´hores extres.

Un exercici més, el Tribunal de Comptes ha detectat irregularitats en els comptes del SAAS. En l’informe del 2016, s’han detectat incompliments pel que fa a la contractació pública. Concretament, el Tribunal considera que l’arrendament de consultoris mèdics de l’hospital perquè professionals fessin activitat privada no respectava el principi de publicitat i concurrència. Tampoc hauria respectat aquest principi dos contractes de reparació i conservació.

A més, l’informe constata que el consell directiu del SAAS va aprovar una indemnització injustificada de 60.000 euros a un cap de departament a qui se li va rescindir el contracte.

Però a més, el 2016 el SAAS va continuar cometent irregularitats contra les quals el Tribunal ja havia alertat en exercicis anteriors. Novament es va modificar el pressupost a punt de tancar l’exercici: gairebé un milió d’euros més per cobrir despeses no previstes.

Més irregularitats repetides: cinc empleats van superar el límit anual d’hores extra. Els treballadors fixos seguien beneficiant-se de retribucions en espècie no emparades per la normativa. Continuaven les retribucions i primes fora de reglament. Pagaments indeguts, avisa el Tribunal, que podrien generar responsabilitats.

I una vegada més, hospitals espanyols van utilitzar el programa informàtic que va crear el SAAS per classificar els pacients d’urgències. Sense pagar ni un cèntim a l’organisme sanitari andorrà.

Malgrat que el SAAS va presentar al·legacions a totes aquestes observacions, el Tribunal no va canviar el seu parer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada