comu-encampEl Comú d’Encamp ha aprovat aquest dilluns el conveni pel qual se cedeixen les sales de vetlla del tanatori de la parròquia al SAAS durant un any a canvi de 3.500 euros mensuals. El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha assegurat que en una conversa amb el cap de Govern, aquest es va comprometre a buscar solucions per ampliar l’oferta d’aparcament a la zona parlant amb els propietaris. Mas ha afegit que el conveni és prorrogable si les dues parts estan d’acord, tenint en compte que des del SAAS li van comunicar que no saben quina durada tindran els treballs de millora ni quina afectació tindran les obres que s’estan realitzant al costat de l’hospital. Des de l’oposició, els dos consellers han compartit la proposta, tot i que Joan Sans s’ha mostrat preocupat per si els ciutadans tindran prioritat a l’hora d’utilitzar les instal·lacions. El cònsol ha indicat que no s’ha establert una prioritat expressa per ningú, però que des del SAAS s’ha garantit que les instal·lacions podran donar el mateix servei que es donava des de l’hospital.

El conveni entre el SAAS i el Comú d’Encamp per la cessió del tanatori ha estat aprovat per unanimitat, tot i que l’oposició s’ha mostrat preocupada per les dificultats que hi pugui haver a l’hora d’absorbir tot el servei que fins ara es realitzava a les instal·lacions de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. El cònsol major, Jordi Mas, ha explicat que en una conversa amb el cap de Govern, aquest li va garantir que no hi hauria problemes de capacitat, i que també es va comprometre a buscar una solució per ampliar l’oferta d’aparcament a la zona, parlant amb els propietaris dels terrenys que hi ha al costat.

Pel que fa a la durada del conveni, aquest és d’un any prorrogable, ja que Mas ha indicat que el SAAS no sap quina durada tindran els treballs de millora del tanatori de l’hospital, com tampoc l’afectació que puguin tenir les obres que s’estan duent a terme a la zona del Falgueró i quin perjudici comportaran per al tanatori nacional.

D’altra banda, durant la sessió de Consell de Comú d’aquest dilluns s’ha aprovat l’adjudicació d’un servei de transport per als escolars de la zona alta del Pas de la Casa, concretament del carrer de la Solana, que s’han vist perjudicats per la supressió del bus intern. El servei, que té un cost de 7.800 euros per a tota la temporada, els facilitarà l’accés als centres escolars de la població sobretot tenint en compte la climatologia del Pas de la Casa. Els consellers de la minoria han criticat que aquesta adjudicació sigui només ‘un pedaç’ en resposta a la queixa dels veïns del Pas de la Casa, i que no es garanteixi la igualtat per a totes les franges d’edat ni per a tots els punts de la parròquia. Des de la majoria, Jordi Mas ha indicat que no es prendrà una solució definitiva fins que el Govern no faci públic quin servei donarà en el marc del nou concurs en matèria de transport públic. De fet, la consellera del Grup Mixt, Eluska Galdós, ha avançat que, per reemplaçar el servei de bus intern, la majoria estaria estudiant la possibilitat de fer un servei a la carta mitjançant el servei de taxis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada