burguesEl director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Lluís Burgués, ha anunciat que al gener o febrer podria estar en marxa una comissió gestora formada per la CASS i el SAAS que s’encarregaria de prioritzar els pacients en base a la seva patologia i la seva situació social. Així ho ha explicat Burgués en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA en què ha posat aquesta comissió com a exemple de la bona entesa entre el SAAS, la CASS i el ministeri.

Lluís Burgués ha explicat que aquesta comissió gestora serà l’encarregada de prioritzar els pacients tenint en compte les seves patologies i la situació social. El director del SAAS creu que és important crear aquesta comissió perquè ‘aquestes persones que no tenen sortida en el nostre sistema marxen fora per un tema de rapidesa en l’accessibilitat’, no per la qualitat, i per tant, es vol corregir la situació. De fet, seria com el sistema de triatge que es du a terme a l’hospital però a nivell de país.

El director del SAAS ha justificat els canvis en el sistema hospitalari i les ‘presses’ perquè l’1 de gener ‘hem de començar a funcionar d’una altra manera’. En aquest sentit, ha explicat que en la reunió per preparar els pressupostos pel 2014, ja es va acordar que el SAAS en la branca hospitalària estaria finançat probablement per un ‘pressupost global prospectiu’, és a dir, que la CASS, en base a la despesa hospitalària feta al 2012, donarà els diners al SAAS perquè els gestioni. I per poder fer això, Burgués considera que cal una ‘organització més estructurada’.

D’altra banda, Burgués, responent a les crítiques rebudes des del col·lectiu de metges, ha assenyalat que s’ha fet una ‘interpretació parcial dels canvis reglamentaris’ i que s’han ‘magnificat’ determinades percepcions com per exemple el poder del director general, que segons Burgués, amb els canvis en tindrà menys. El director del SAAS també ha assenyalat que el fet que l’hospital actualitzi la plantilla de metges a través de concursos revertirà en una millor qualitat, i ha volgut deixar clar que en cap cas se suprimeix cap òrgan representatiu ni es modifica la comissió de faltes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada