joan-ferrandoEl SAAS forma part des d’aquest any de la xarxa per l’excel·—lència en la pràctica “e-pract” creada per l’Institut Universitari Avedis Donabedian – Universitat Autònoma de Barcelona. S’ha integrat en dos dels seus projectes: “El control i maneig del dolor agut: un dret del pacient” i “Més temps en presència del pacient”.

En la sessió clínica celebrada aquesta tarda a la sala d’actes de l’HNSM Joan Ferrando, Coordinador d’infermeria de l’Àrea de qualitat, ha explicat que els objectius de la xarxa “e-pract” són oferir una estratègia que busca la millora de la pràctica dels processos clínics. Està adreçada als centres i professionals de la salut interessats en treballar en la millora de la qualitat dels processos clínics assistencials i organitzatius específics. La xarxa permet també crear i afavorir sinergies de treball entre centres i professionals que tenen interessos similars en temes específics.

L’ Institut Universitari Avedis Donabedian promou els processos seleccionats en funció de les millores assistencials i del seu potencial en la reducció de costos.

Pel que fa als dos projectes seleccionats pel SAAS; el Doctor, Ruben Martínez, Metge especialista en Anestèsia i Reanimació del CHA ha explicat “El control i maneig del dolor agut: un dret del pacient” amb el qual es pretén una millora de l’avaluació sistemàtica del dolor en unitats d’atenció hospitalària i sociosanitària i reduir la freqüència de pacients ingressats amb dolor agut no tractat.

Pilar Rioja, Coordinadora d’infermeria de l’Àrea d’hospitalització del CHA, ha parlat del segon projecte, “Més temps en presència del pacient” que té per objectiu augmentar el temps d’atenció d’infermeria realitzat al costat del pacient i reduir el temps dedicat a tasques sense valor afegit a l’activitat assistencial.

(Text i foto: SAAS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada