tanatori2El Govern i el comú d´Encamp han iniciat converses per convertir temporalment el tanatori encampadà en nacional. Les instal·lacions ubicades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell estan afectades per filtracions. A més, d’aquí a uns mesos s’hauran de tancar per les obres d’urbanització del Falgueró. El comú d´Encamp ha presentat una proposta econòmica en concepte de lloguer que ara el SAAS estudia.

El SAAS ha demanat al Govern que trobi una solució al problema que s’ha creat amb el tanatori i les sales de vetlles ubicades al soterrani de l´hospital.

Des de fa temps una de les tres sales té filtracions i es troba tancada, per la qual cosa només en queden dues d´operatives. La situació s´agreujarà d´aquí a sis mesos quan les obres d´urbanització del Falgueró obligaran a tancar completament el tanatori entre dos i cinc mesos. Per aquest motiu, el SAAS i el Govern, a través dels ministeris de Salut i d´Interior, han iniciat converses amb el comú d´Encamp per utilitzat les instal·lacions del tanatori comunal, que la direcció de SAAS qualifica d´excel·lents.

Les converses van dirigides a convertir de forma temporal el tanatori encampadà en nacional. El comú d´Encamp ha confirmat els contactes amb el Govern. De fet, fa uns dies que ha fet arribar una proposta econòmica per cobrar un lloguer integral per la utilització de les sales de vetlles i la de tanatopraxi.

El director del SAAS, Lluís Burgués, ha explicat que els tècnics estudien ara la proposta i assegura que es podrà arribar a un acord en breu. Burgués ha assenyalat que és lògic que el SAAS es faci càrrec de les despeses que es generin. A més, ha explicat que el 2014 hi ha prevista una partida pressupostària per millorar el tanatori de l´hospital. Les obres es faran durant el període de temps que estigui tancat completament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada