centre salut mental 2

Des del SAAS s´anuncia que s´ampliarà l´atenció de dia a la unitat infantojuvenil del Centre de Salut Mental i que s’està estudiant la manera d’ampliar el servei de consultes de psicologia. Unes modificacions que satisfarien part de les demandes de l’Associació d´afectats de malalties mentals. Del que no es parla, de moment, és de la inclusió de la psicologia en la cartera de serveis de la CASS.

La unitat de psicologia de l´hospital continua augmentat l’activitat i té una llista d’espera d´entre dos i tres mesos. Ara s´estudia l’ampliació del servei.

“Intentem tenir més hores obert. Potser hem de deixar de fer coses que es poden fer des de l’altra banda i potser hem de dedicar els nostres psicòlegs a visitar més malalts. Però acabarem necessitant tneir més psicòlegs si volem reduir la llista d’espera”,explica el doctor assistencial del SAAS, Francesc Aroles.

Amb tot des de l´associació d´afectats de malalties mentals sempre s´ha demanat que el psicòleg entri per la CASS.

“Són eines que fan que la persona pugui realment gairebé curar-se, perquè és un treball més proper i seguit”, diu la presidenta d’AFMMA, Rosa Lluís.

“Per a l’usuari serà un avantatge, podrem donar un servei més continu”, assegura Sònia Bigordà, tresorera del col·legi de psicòlegs.

Mentrestant des de la seva posada en funcionament al setembre, la unitat de psiquiatria infantojuvenil al Centre de Salut Mental ha atès quatre casos i ara s´ampliarà el servei de dia. Això vol ser una realitat l´any vinent.

Esquizofrènia, bipolaritat, trastorn de la personalitat. Ningú està exempt de patir una malaltia mental. Entre les més comuns hi ha l’angoixa o la depressió i es calcula que un 40% de la població patirà l´una o l´altra en algun moment de la vida.

Fa temps que el Col•legi de Psicòlegs demana la inclusió de la disciplina a la cartera de serveis de la CASS. I és que mentre una consulta a l´hospital costa 26 euros la privada supera els 60.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada