El Rotary Club d’Andorra aportarà 10.000 euros anuals per al desenvolupament del projecte de Primers Auxilis per a Infants, el PAPI, que la Creu Roja Andorrana desenvolupa des de l’any 2009 als alumnes del darrer curs de primària dels tres sistemes educatius. El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, i el president sortint del Rotary Club d’Andorra, Jaume Sabater, acompanyats del pròxim president del Rotary Club, Francesc Compte, han signat avui el conveni que regula la col·laboració que les dues entitats subscriuen per un termini de dos anys: aquest 2019 i el 2020.

Per a la Creu Roja Andorrana, aquesta aportació significa assegurar la continuïtat d’un dels programes més emblemàtics de la seva àrea formativa que actualment compta amb 16 propostes de formació diferents. De fet, dels prop de 3.000 alumnes que l’any passat van participar d’alguna de les 182 formacions impartides per l’Àrea de Formació de l’entitat, 840 alumnes van correspondre al PAPI, amb una mitjà de 36 cursos per any. Es tracta de nens i nenes del darrer curs de primària (10 a 11 anys) que van realitzar, en hores lectives i dins dels respectius centres educatius, la formació en primers auxilis que la Creu Roja Andorrana imparteix amb continguts adaptats a la seva edat.

Des de la seva creació, l’any 2009, la Creu Roja Andorrana ha format prop de 9.000 nens i nenes a través del Programa de Primers Auxilis per a Infants, un programa pioner al món, per les seves característiques –impartit als centres educatius i en hores lectives- que just aquest any compleix una dècada.

El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, considera que l’entrada del Rotary Club d’Andorra en aquest projecte demostra el reconeixement que té una iniciativa cabdal i imprescindible des del punt de vista social que ja ha format tota una generació de nens i nens conscienciats amb la importància que té saber actuar davant una situació d’emergència.

Al seu torn, el president del Rotary Club d’Andorra, Jaume Sabater, ha manifestat la satisfacció per poder participar en una programa ‘tan important i necessari de la Creu Roja’ com es el projecte PAPI, que permet fer ‘una formació, adequada i de gran qualitat, en primers auxilis als joves escolars de Andorra’. Ens sentim molt orgullosos d’haver-nos involucrat en aquest projecte i estem convençuts que un any més serà un èxit’, ha assegurat.

El Rotary Club d’Andorra es una entitat benèfica que, durant els seus més de quaranta anys d’història, sempre ha volgut estar, des de la solidaritat i el compromís, al costat dels projectes humanitaris que es realitzen a Andorra. En aquest sentit, Jaume Sabater ha explicat que en aquesta ocasió la satisfacció per part del Rotary és doble perquè, d’una banda, ha permès el retrobament amb la Creu Roja ‘molts anys desprès de la seva creació, que en el seu moment va ser possible gracies a implicació decidida de Rotary Andorra’, ha explicat.

D’altra banda, Jaume Sabater ha explicat que ‘malgrat que any rere any Rotary Andorra sempre ha estat al costat de Creu Roja, aquest any, en un moment complexe per finançar projectes de tanta envergadura com el projecte PAPI, el Rotary ha volgut assolir un fort compromís amb la Creu Roja, responent a la seva demanda per evitar la possibilitat d’haver de suspendre el programa per falta de finançament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada