exclusio-social

El CRES ha presentat avui un estudi sobre la pobresa. Ofereix un retrat de les persones que estan en risc d´exclusió social. Es destaca com a factors principals l´atur de llarga durada, no tenir una xarxa relacional gran al La situació d’atur de llarga durada, un grau de formació baix i formar una família monoparental constitueixen els trets rellevants més destacables de les persones que pateixen risc d´exclusió social.

Així es desprèn d´un estudi que ha realitzat el CRES, que ha exposat la investigadora Meritxell Moya, amb la Fundació Jacqueline Pradère. Les addicions a l’alcohol o altres substàncies també poden agreujar aquesta problemàtica.

L´estudi s´ha fet mitjançant entrevistes amb diverses persones que pateixen aquesta situació. Els afectats expliquen les estratègies per sobreposar-se, que passen per reduir el consum de carn i peix, no fer ús de la calefacció a l´hivern perquè no es pot pagar i rebaixar la visita als metges especialistes.

El treball estableix en uns ingressos de 705 euros al mes la integració social. Segueix les recomenacions del Banc Mundial, que fixa en una renda del 60% dels ingressos mitjans aquesta situació d’integració social. A partir d’aquí el treball considera que si a Andorra es guanyen entre 400 i 704 euros mensuals s’està en situació de vulnerabilitat i menys de 400, en exclusió.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada