El risc de les PIMES

La  següent dada és demolidora i posa de manifest la necessitat que té el món empresarial en ple de reformular les seves idees sobre la ciberseguretat. Segons un informe de Kaspersky Lab i Ponemon Institute el 60% de les petites i mitjanes empreses (PIMES) que reben un ciberatac desapareixen en els següents sis mesos. Certament no totes ho fan per raó d’un hackeig, però, no deixa de ser sorprenent que tan alt nombre de companyies visquin una destinació similar després d’un atac. Més quan des d’aquest informe es dictamina que la pèrdua mitjana d’una empresa que ha patit un ciberatac és de 35.000 euros; una quantitat insalvable per a moltes PIMES.

En la mateixa línia preocupant trobem la visió que tenen les PIMES sobre la possibilitat de rebre un atac. Kaspersky Lab i Ponemom Institute assenyalen que el 51% de les empreses entrevistades no creuen en la possibilitat de rebre un atac al considerar-se massa petites per centrar l’atenció dels delinqüents. El 68% ho veu molt poc probable. Altres xifres desmenteixen rotundament aquesta idea: el 43% dels atacs que es produeixen tenen com a objectius una PIME.

És per tot això que l’informe en qüestió dóna algunes claus per poder prevenir aquest tipus d’atacs o com a mínim minimitzar-los.

El primer és conèixer què busquen els hackers. Hem de tenir precaució absoluta amb les dades bancàries o els números de telèfon dels nostres clients. El segon és fer còpies de seguretat de tota la nostra informació per no patir el xantatge d’un rescat. El tercer actualitzar els nostres sistemes de seguretat informàtica. En quart lloc, hem d’assegurar els sistemes de punt de venda. Finalment, és indispensable formar els empleats perquè tinguin unes nocions mínimes de ciberseguretat.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.