El risc d’allaus passa de nivell 3 a 4 pels gruixos significatius acumulats (vídeo)

El director Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Francesc Areny, ha comparegut per informar que continua activada la fase d’alerta per nevades, que es repetiran a partir d’aquesta nit i la jornada de demà. El risc d’allaus ha passat de nivell 3 a 4 com a resultat dels gruixos significatius acumulats, de manera que zones com el Pas de la Casa i Arcalís acumulen des de dissabte a la nit 1,10 metres de neu nova després dels 60 centímetres de precipitació d’aquest matí, segons ha detallat Areny. El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, han participat a la reunió de seguiment d’aquesta alerta.

Les incidències en el trànsit durant aquest matí s’han concentrat a les parròquies de la Massana i Ordino, amb retencions fins a les 11 hores, tal com ha informat Areny, que ha precisat que durant la jornada de demà no es preveuen importants complicacions en el trànsit, ja que la cota de neu pujarà fins els 1.800 metres, de manera que els diferents efectius es podran concentrar en les parròquies altes.

El director de Protecció Civil i Gestió d’Emergències ha recordat que una altra de les mesures preses avui ha estat l’avançament del retorn escolar dels alumnes dels centres de segona ensenyança, batxillerat i formació professional, mentre que els centres de maternal i primera ensenyança faran l’horari habitual. També s’ha tancat el Port d’Envalira, una mesura que ha estat acompanyada de la gratuïtat del túnel d’Envalira per a tots els vehicles.

El Govern també ha posat una especial atenció en el control d’allaus i en els tirs preventius davant l’elevada perillositat per les acumulacions de neu nova, uns treballs que continuaran també durant els dies posteriors. Els efectius desplegats han treballat fins ara en zones com Arinsal i Envalira. Una altra mesura presa en aquest sentit ha estat l’anul·lació de l’esquí escolar durant tota la jornada de demà.

El Govern recorda que està prohibit circular sense equipaments especials mentre duri la fase d’alerta als diferents trams afectats pels episodis de nevades. En aquest sentit, els esforços del cos per ajudar a la millora de la circulació han anat acompanyats, tal i com ha demanat el Govern, d’una especial atenció per part de la Policia per identificar i sancionar els vehicles que infligeixin el codi de circulació circulant sense els equipaments obligatoris.

(Foto: S.F.G.)

 

TOTES LES NOTÍCIES