L’àrea d’Energia, Seguretat Industrial i Transports del ministeri d’Economia i Territori ha informat de l’estimació del grau de perill d’allaus per aquest dimecres 23 de gener (estimació no vàlida per a les pistes d’esquí abalisades i obertes al públic). Concretament, l’estimació del grau de perill d’allaus se situa en nivell 4 (fort) per sobre de 2.200 metres i en nivell 3 (marcat) per sota d’aquesta cota.

 ▪ Conseqüències fora pista / allaus naturals / allaus accidentals:
–    Condicions desfavorables per a l’esquí fora pista, l’esquí de muntanya i l’excursionisme.
–    Es poden produir allaus naturals en els pendents més carregats i abruptes.
–    Es poden produir allaus accidentals en nombroses pendents a causa de febles sobrecàrregues (pas d’un esquiador, per exemple).

▪ Estabilitat del mantell nival:
Durant tota la jornada d’avui, un vent sostingut de component sud-oest a oest ha transportat la neu nova i ha format noves acumulacions sobretot per sobre de 2.200/2.400 metres. La nit de dimarts i durant la jornada de dimecres, les precipitacions (es preveuen 10cm de neu nova a 1.800 metres) i el vent de component nord-oest a nord previstos formaran noves acumulacions de neu.

Per sobre de 2.200 metres, es poden desencadenar allaus accidentals de placa en nombroses pendents a causa de febles sobrecàrregues (pas d’un esquiador, d’un excursionista, etcètera). Per sota de 2.200 metres, les acumulacions de neu nova reposen sobre un mantell nival ben estabilitzat.
També es poden desencadenar allaus naturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada