El rifle del caçador furtiu d’isard enxampat a Oliana portava un silenciador

El sotsinspector del cos d’Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou, ha explicat que el rifle que duia el caçador andorrà furtiu d’isard en el moment de ser enxampat era ‘una arma totalment manipulada’. Això vol dir que s’han variat les condicions de fabricació i ‘han afegit un silenciador’. Ricou ha matisat que la col·laboració amb els Banders d’Andorra és ‘informativa’ i que creu difícil localitzar la persona que havien vist acompanyant el furtiu. Tot i això, el sotsinspector valora positivament els primers dies de la Setmana de caça de l’isard -que es va iniciar diumenge passat- en els quals ‘no hi ha hagut cap problema’.

Llorenç Ricou, sotsinspector del cos d’Agents Rurals de Lleida, ha explicat a l’ANA que el rifle interceptat al caçador furtiu andorrà el passat 11 de setembre a Oliana és ‘una arma totalment manipulada, en la qual han variat les condicions de fabricació’.

Entre aquestes variacions hi ha el fet que ‘han afegit un silenciador’, un fet que està ‘totalment prohibit’ i que només ho poden fer anar amb permisos excepcionals la policia’.

Ricou ha explicat que el fet que un rifle porti silenciador fa ‘molt difícil detectar aquest tipus de furtivisme’, perquè en el moment del tret ‘no hi ha cap tipus de ressò i ni els animals ni els vigilants s’assabenten’. El sotsinspector dels Agents Rurals de Lleida ha insistit en la il·legalitat de l’ús de silenciador per a la caça.

Pel que fa a la col·laboració amb els Banders d’Andorra per a la identificació d’un segon caçador furtiu que haurien vist amb el que va ser enxampat, Ricou ha matisat que ‘es tracta d’una col·laboració informativa’ i ha reconegut la dificultat a poder-lo identificar ja que ‘si no l’agafes in fraganti costarà molt demostrar que és ell’.

Tot i això, Llorenç Ricou ha dit qeu des que va començar la Setmana de caça de l’isard aquest diumenge passat, no hi ha hagut ‘cap tipus d’incidència’ i que ‘s’ha fet un vot de confiança ja que feia dos anys que no caçaven’. Ha afegit que ‘hem baixat molt la vigilància perquè confiem en les mesures del Govern d’Andorra i la consciència dels caçadors andorrans’.

2 comentaris

  1. Estic d’acord, alguns dels que cacen són més animals que els animals que cacen.

  2. El que s’hauria de fer és prohibir aquest anacronisme i aquesta salvatjada que és la caça. Ni “legal” ni furtiva.
    Per què jo em pregunto… quina legalitat hi ha en matar a un animal des de desenes o centenars de metres??? Quina possibilitat li dones al pobre animal???

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES