El Retaule de Sant Ermengol tanca amb 800 espectadors

El Retaule de Sant Ermengol ha tancat l’edició del 2019 amb gairebé 800 espectadors. La representació urgellenca s’ha pogut veure cada nit del 3 a l’11 d’agost al claustre de la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell.

El president del Patronat del Retaule, Jesús Galindo, ha valorat positivament els diversos canvis que s’han introduït en l’espectacle, que “han estat molt ben rebuts pel públic”.Galindo remarca els comentaris positius a la incorporació d’una nova figura escènica: ‘Les Velles d’Aiguatèbia’. Així mateix, el retaulista ha incidit en la importància de la millora delsaspectes tècnics, ja que els actors principals han portat un micròfon i també s’ha reforçat la il·luminació. A més a més, en totes i cadascuna de les 8 funcions s’ha interpretat el Cant de la Sibil·la, en viu i en directe, a càrrec de la soprano Laura de Castellet.

Des de l’organització s’assenyala que “el Retaule està més viu que mai” i ja s’ha avançat que les modificacions continuaran. Cal recordar que es tracta d’una obra completament amateur, en què aquest estiu també s’han pogut veure actors de totes les edats.

L’objectiu de la representació és atraure públic forani i donar a conèixer la ciutat, tot i que bona part dels espectadors també són locals. L’obra es pot veure cada estiu des del 2004 de manera ininterrompuda.