El Retaule de Sant Ermengol començarà amb un homenatge a Ramon Graell

El Retaule de Sant Ermengol arrencarà enguany amb un reconeixement a Ramon Graell, mort aquest any passat. Les representacions començaran aquest dissabte a les 10 de la nit amb un acte de record per a qui va en va ser un dels principals impulsors. Tanmateix, des de l’organització es recorda als veïns i visitants que es faran fins a nou representacions: cada nit del 4 al 12 d’agost, al Claustre de la Catedral de la Seu d’Urgell.

El president del patronat del Retaule, Jesús Galindo, ha reiterat que la prioritat actual és que l’espectacle “sigui viu i dinàmic”, que sigui més conegut a tot Catalunya i que s’hi sumi la gent jove. Per això, enguany es fa un 20% de descompte amb el Carnet Jove. Galindo ha remarcat que l’obra “és feta per gent amateur de la Seu” i que explica “una història apassionant dels comtats catalans del segle XI i d’un personatge que va ser un visionari” de la comarca: el bisbe Ermengol.

El director de l’obra, l’historiador Lluís Obiols, ha valorat positivament la implicació del Retaule en el pla Tallers per la Festa, en col•laboració amb la Direcció General de Cultura Popular del Departament de Cultura. Aquests cursos, a càrrec d’Isabel Cabós i Joan Hernández, han permès “millorar la qualitat de l’espectacle, humanitzar-lo i reforçar el paper dels narradors”.

Des de l’Ajuntament s’agraeix l’empenta i el bon treball de la gent del Retaule que, segons el Regidor de Cultura del consistori, Jordi Martín, “lluny de deixar-se portar per l’atonia conjuntural, s’esforcen en créixer i millorar contínuament. El Retaule es reinventa un any més”

Packs turístics

Les entrades es venen anticipadament per 12 € a Turisme de la Seu i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. A taquilla costen 15 €.

Enguany també s’ha concretat dos paquets turístics per incentivar els espectadors de fora. Així, s’ofereix una jornada que inclou esmorzar, visita guiada al centre històric, dinar medieval, sopar i entrada a l’espectacle per 48 €, o bé per 66 € si també es vol reservar allotjament.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.