Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, aquest divendres 20 de maig serà inaugurat el retaule de la Pietat. En l’acte es podrà saber més sobre el mateix retaule i la seva restauració i es podrà veure un documental que documenta aquesta restauració. L’acte tindrà lloc a les 19 hores al Museu Diocesà d’Urgell.

El retaule de la Pietat serà inaugurat aquest divendres 20 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus i que aquest any porta el lema ‘Museus i paisatges culturals’. Diferents experts explicaran el procés de restauració i també es podrà veure un audiovisual que documenta aquesta intervenció. L’acte tindrà lloc a les 19 hores, al Museu Diocesà d’Urgell i serà presidit per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Així, després de la presentació de l’audiovisual sobre el procés de restauració, la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé, explicarà l’actuació duta a terme en la obra. A continuació, el professor d’Història de l’Art Modern a la Universitat de Girona i director tècnic de l’Institut Català en Recerca del Patrimoni Cultural, Joan Bosch, pronunciarà una conferència parlant de la història del retaule i el seu context artístic.

El retaule és una peça molt destacada del fons del Museu Diocesà que va ser realitzada en fusta entre els anys 1548 i 1550 i és d’estil renaixentista. Aquest gran retaule està situat al presbiteri de l’església de la Pietat, formant part de les actuals instal·lacions del Museu Diocesà d’Urgell i és el més important de la seva categoria al Bisbat d’Urgell. Aquest retaule va ser encarregar per la comunitat de preveres de la Pietat a l’escultor Jeroni Xanxo i va ser pintat l’any 1573 per Antoni Peitaví i per Miquel Verdaguer. La seva situació demanava fer una renovació de la seva pintura i daurats i també una recuperació de la base.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada