El residents espanyols ja poden votar a l’ambaixada en les eleccions europees

Aquest diumenge hi ha eleccions al Parlament europeu i les diferents seus diplomàtiques han habilitat terminis per votar de forma presencial. Els residents espanyols ho poden fer des d’aquest dimecres fins diumenge a l’ambaixada. Els portuguesos podran votar dissabte i diumenge al consolat i els francesos, el mateix diumenge segons informa RTVA.

L’ambaixada d’Espanya ha començat a rebre els primers electors per a les eleccions europees i en alguns casos autonómiques del 26 de maig.

Per a aquests comicis s’ha incrementat la intenció de participació. Dels més de 23.250 electors, han demanat el vot rogat un 10,2%.

Tot i que es tracta d’una xifra baixa, és el doble que a les europees del 2014 quan la participació es va quedar en un 5%. El cònsol general, Antonio Prats, creu que ara “hi ha més voluntat” per votar “i es coneix molt millor com es vota des de l’exterior”.

Els electors han destacat la importància de participar en les diferents convocatòries.

Els espanyols podran votar des d’aquest dimecres fins diumenge de manera presencial a la seu diplomàtica.

També ho podran fer els portuguesos dissabte i diumenge al consolat de Portugal. N’hi ha 6.800 amb dret a vot. Pel que fa als francesos, hi ha registrat a l’ambaixada 2.500 electors i podran votar només diumenge.