El pilot Agustí Payà ha iniciat, aquest dissabte a les 12 hores, el repte d’anar des d’Ordino fins a Barcelona en un cotxe elèctric de la marca Mercedes, amb l’objectiu de ‘trencar barreres’ i demostrar que aquests vehicles poden recórrer grans distàncies. En aquest sentit, el mateix Payà ha assegurat que aquesta tecnologia té el seu potencial i està preparada per introduir-se al mercat, i la voluntat és conscienciar al ciutadà, perquè pensi en aquests vehicles com una possibilitat. De la seva banda, el secretari general de l’ACA, Toni Sasplugas, s’ha mostrat convençut que Andorra ‘pot liderar la introducció d’aquests vehicles al mercat’.

Al voltant de les 12 del migdia ha sortit d’Ordino el cotxe elèctric que pretén arribar fins a Barcelona amb una sola càrrega. Són un total de 206 quilòmetres, que el pilot Agustí Payà farà amb un vehicle de la marca Mercedes equipat amb dues bateries que tenen acumulada una energia de 36 quilowatts/hora. Payà, que ha estat campió de Catalunya en les Ecoseries en dues ocasions, i molt vinculat a l’Automòbil Club d’Andorra, és també enginyer i desenvolupador d’aquest tipus de bateries.

L’objectiu és demostrar que amb un cotxe elèctric es poden fer grans distàncies, i d’aquesta manera conscienciar al ciutadà que es vulgui canviar de cotxe tingui en compte aquesta possibilitat. Payà ha assegurat que ‘volem demostrar que la mobilitat elèctrica ha tornat, i que ha tornat per quedar-se, i que està preparada per introduir-se al mercat com un vehicle més’.

Abans d’iniciar el trajecte, el pilot ha reconegut que el repte d’aquest dissabte serà tota una aventura, perquè haurà de fer front a diferents situacions climàtiques, des del fred i la neu present a Ordino fins a la pluja que l’espera a Barcelona, on espera arribar entre les 15 i les 15.30 hores. Payà també ha assegurat que la velocitat no és un impediment, ja que el vehicle que condueix pot assolir els 150 quilòmetres per hora, tot i que evidentment durant el trajecte conduirà a una velocitat moderada, però no pas per sota dels límits de seguretat. També ha explicat que no cal conduir d’una manera especial, però sí tenint una experiència per poder interpretar el que marca el cotxe en cada moment a nivell de consum d’energia.

Agustí Payà ha afegit que veu Andorra com un país ideal per a la mobilitat elèctrica, gràcies a les seves dimensions compactes, que permeten fer els desplaçaments interns sense necessitat de recarregar la bateria. De fet, ha reconegut que a Espanya no hi ha gaire conscienciació, a diferència d’altres països com Noruega o Estats Units. En el cas de Noruega, ha apuntat que el vehicle elèctric ja comença a desbancar els cotxes convencionals a nivell de vendes.

Aposta per desenvolupar un projecte nacional de mobilitat elèctrica

El secretari general de l’ACA, Toni Sasplugas, considera que Andorra ha de començar a fer passos ferms per normalitzar aquest tipus de vehicles, i per fer que almenys els cotxes que fan mobilitat urbana vagin cap a aquest tipus de tecnologia. Per això aposta per desenvolupar un projecte nacional de mobilitat elèctrica, i ha apuntat a més, que s’hauria de valorar la possibilitat de tenir algun tipus d’ajuda de les administracions, ja que un dels principals esculls és el preu, ja que aquests vehicles són entre un 20 i un 30% més cars. També ha posat de manifest que caldria adaptar el reglament de matriculació de vehicles, ja que actualment, ‘amb el reglament a la mà és pràcticament impossible matricular un cotxe elèctric’. L’únic que hi ha actualment al país és el de FEDA.

Sasplugas ha explicat que el fred sí que incideix directament sobre la vida de les bateries, però ha assegurat que ‘a Andorra no tenim cap impediment gran per dir que no podem desenvolupar aquesta tecnologia’. De fet, considera que l’orografia del país, amb pujades i baixades, és una avantatge, ja que durant les baixades es pot aprofitar la inèrcia del Kert, un dispositiu com el que porten els vehicles de fórmula 1, per recarregar les bateries.

El vehicle elèctric ha sortit d’Ordino per aprofitar que aquesta parròquia disposa d’un punt de recàrrega, i la iniciativa s’ha dut a terme coincidint amb l’inici a Barcelona del Congrés mundial de mobilitat elèctrica. La intenció és assolir el rècord europeu de distància en cotxe elèctric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada