El Reglament d’utilització de mitjans i eines del Comú enfronta a majoria i minoria escaldenques

El Consell de Comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dilluns, com ho han anat fent la resta de comuns, el Reglament d’utilització de mitjans i eines que el Comú posa a disposició del personal, tot i la petició de la minoria d’ajornar-ne la votació per abordar algunes mancances que hi ha detectat. Segons ha explicat la cap de l’oposició, Cèlia Vendrell, hi ha dues mancances de redacció i una de procediment. La primera es basa en el fet de no mencionar l’ordinació de la funció pública, la segona que podria no garantir el dret a la intimitat i al secret de les comunicacions i la tercera que no s’hauria convocat a la comissió consultiva. Des de la majoria, però, han considerat que no hi havia motius per ampliar el temps de debat i han assegurat que en les converses amb els representants dels treballadors no han trobat ‘neguits o problemes en els temes tractats’, ha assegurat el conseller de Recursos Humans, Salomó Benchluch.

La minoria escaldenca ha considerat que calia tractar alguns aspectes del Reglament d’utilització de mitjans i eines que el Comú posa a disposició dels treballadors perquè hi ha trobat diverses mancances. D’entrada, ha assenyalat la cap de la minoria, Cèlia Vendrell, no s’ha convocat la comissió consultiva i, per tant, no s’ha permès als treballadors poder participar en l’elaboració del Reglament. Sobre aquest punt, la cònsol major, Trini Marín, ha explicat que es va promoure des de la reunió de cònsols i es va comptar amb els responsables de recursos humans dels comuns. A més, el conseller de Recursos Humans, Salomó Benchluch, ha apuntat que els treballadors ‘estaven assabentats’ d’aquestes indicacions i no han trobat ‘neguits o problemes’ en els assumptes tractats amb els representants dels treballadors.

Pel que fa al contingut, Vendrell ha considerat un error no mencionar l’ordinació de la funció pública que la majoria creu que tots els treballadors ja coneixen o han de conèixer. També que el redactat podria no garantir el dret a la intimitat i al secret de les comunicacions, motiu pel qual proposaven incloure l’addenda que el Comú va incloure el 2012 ‘perquè no hi hagi un altre cas de jurisprudència com a Sant Julià’, ha exposat.

Així mateix, des de la minoria creuen que cal trobar una manera de fer ‘més democràtica’ i ‘més participativa’, que esperen que es pugui aplicar en altres reglaments que cal desenvolupar. Aposten perquè es convoqui el sindicat de treballadors del Comú escaldenc o perquè sigui aquest mateix qui proposi un conveni que reguli les seves condicions de treball.

Aquest mateix dilluns, el Comú ha anunciat que el Tribunal Superior de la Justícia ha estimat parcialment el recurs interposat per Casa Molines per una cessió econòmica d’un terreny situat al Clot d’Emprivat. Segons el Tribunal, el Comú va cobrar a la societat per tota la superfície del terreny, quan ho hauria d’haver fet pels metres construïts. L’import es podrà calcular un cop es disposi del nou pla urbanístic, ha informat la cònsol.

Per últim, la minoria ha demanat el calendari d’actuació de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror perquè entenen que s’està treballant però tenen la sensació que ‘manca definir una línia a nivell polític’. En canvi, la majoria ha manifestat que s’està fent el treball de base que faltava fer abans de ser declarada la zona Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

1 comentari

  1. Es confirma que els comuns no tenen en compte per res els reprsentants dels treballadors. Igual, igual que el Govern, ja que tampoc convoca la comissió consultiva de la funció pública.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES