El Govern ha aprovat el decret del reglament d’aplicació de la nova Llei de control de les mercaderies sensibles en vigor des del 19 d’abril. Aquest decret deroga l’anterior del 21 d’abril de 1999 i desenvolupa els aspectes contemplats al nou text legislatiu.

En aquest sentit, el reglament precisa les modalitats d’atorgament de la llicència d’operador i detalla la informació que ha de figurar en els llibres de registre i en les factures en relació amb la identificació dels clients.

Així mateix, el reglament regula les obligacions d’informació dels operadors respecte de les transaccions amb mercaderies sensibles.

L’entrada en vigor de la llei de control de les mercaderies sensibles ha comportat una simplificació de les obligacions comptables per als operadors.

Els operadors poden homologar els seus llibres de registres comptables, sempre i quan es garanteixi el control i la traçabilitat de les operacions relacionades amb les mercaderes sensibles.

Així, amb el reglament s’estableix el procediment a seguir per utilitzar sistemes de comptabilitat diferents al llibre de registre. L’objectiu, segons el ministre Jordi Cinca, és no perdre eficiència en la lluita contra el contraban de tabac.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada