El registre de morositat ha registrat una taxa de recobrament del 45%. Això suposa que de cada 10 empreses que queden registrades, 4,5 paga el deute. Des de la Cambra de Comerç expliquen que aquesta eina permet en molts casos no haver de recórrer a la Batllia.

Un registre de morositat va destinat a evitar o posar remei a la problemàtica dels impagaments. Els antecedents en els Estats veïns eren esperançadors. A Espanya el registre ha permès el cobrament del 68% dels clients i a França, del 54%. De tota manera, en tan sols tres mesos a Andorra s’han superat les expectatives i actualment es situa en el 45%. Unes dades que fan preveure que el 2017 es tancarà amb un recobrament del 70%.

El director del registre de morositat, Daniel Castillo, explica que “en el moment que reben la notificació que han estat inclosos dins el registre, automàticament la gent el que fa és anar a pagar per no estar a la llista i el titllin de morós, i després perquè cap altre proveïdor li donarà crèdit”.

El RAM ha duplicat les previsions i en aquests moments compta amb 200 clients. La directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, afirma que aquesta eina permet, en molts casos, no haver de recórrer a l´últim recurs perquè es faci efectiu el deute: la Batllia i evita “procediments llargs i ferragosos que van en contra de les empreses”.

Des del registre a més, també es permet consultar les dades d’altres territoris i així conèixer si hi ha deutes en d’altres estats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada