El Registre d’Associacions cancel·la una seixantena d’entitats, clubs i federacions

El Registre d’Associacions ha decidit cancel·lar 62 entitats, clubs i federacions que no han comunicat cap inscripció de cap acte dels que contempla la Llei d’associacions en un període de deu anys. Així apareix publicat en un edicte aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). El passat setembre el BOPA ja va publicar un edicte en què es proposava la cancel·lació de 120 entitats, clubs i federacions i establia un període per regularitzar la situació.

Ara en el nou edicte s’hi inclouen les entitats que després de l’avís del passat setembre no han realitzat cap pas per regularitzar la seva situació. A la llista hi apareix el Sindicat Andorrà de Treballadors de l’Hostaleria (SAT2T), el Sindicat de Conductors (SICO), l’Associació d’Hotelers d’Andorra (ADHA), l’Associació de Consumidors d’Andorra (ACU), l’Associació de Dones Migrants d’Andorra (ADMA), la Comissió Laurediana de Festes, Ciutadans en Acció o Sant Julià Segle XXI, entre altres.

L’edicte posa en relleu que aquesta resolució no exhaureix la via administrativa i, d’acord amb l’article 40 de la Llei qualificada d’associacions, s’hi pot interposar recurs davant el ministre d’Interior, en el termini màxim d’un mes a comptar de l’endemà de la notificació.

(Text i foto: ANA)