La parròquia d’Andorra la Vella compta amb un número creixent d’entitats que hi treballen en àmbits ben diversos com la cooperació, l’esport, la cultura, el medi ambient, etc. Desenvolupen un paper  important en la cohesió social del territori, però també en la canalització d’interessos, la formulació de propostes i, en alguns casos, la prestació de serveis.

El Departament de Participació Ciutadana del Comú d’Andorra la Vella malda per garantir el dret de les associacions a rebre el corresponent suport per a la millora de les entitats i per al foment d’iniciatives d’interès general que es desenvolupin a la Parròquia.

Dues de les actuacions que més fruits estan donant són: el Registre Comunal d’Associacions i l’Espai d’Entitats Ciutadanes.

Registre Comunal d’Associacions

El Registre Comunal d’Associacions es va posar en funcionament l’abril del 2010 amb l’objectiu de conèixer detalladament quines eren les entitats que actuaven a la Parròquia d’Andorra la Vella i de quina manera el Comú podia donar-los suport, de manera prou efectiva.

La primera aproximació a les entitats de la Parròquia va portar a ampliar els objectius i el mes d’abril del 2012 es va activar la web http://associacions.andorralavella.ad amb els objectius concrets de donar a conèixer l’activitat de les nombroses associacions existents, garantir el foment de la xarxa associativa de la parròquia i facilitar l’intercanvi d’informació entre entitats, així com centralitzar les dades al Comú per tal d’agilitzar els tràmits a l’hora de sol·licitar subvencions o de requerir la col·laboració de la corporació.

L’any 2010 hi havia 24 entitats inscrites al Registre Comunal d’Associacions i la posada en funcionament del Web va fer que a finals del 2012 passés a tenir-ne 96. Avui, ja hi ha inscrites 174 entitats.

Espai d’Entitats Ciutadanes 

L’Espai d’Entitats Ciutadanes és un punt de suport a la infraestructura, la gestió i la millora administrativa de les entitats així com un lloc de trobada, d’intercanvi d’experiències i de coordinació entre les diferents entitats. Es troba ubicat a la segona planta del Centre Cultural la Llacuna i, des del març del 2015, també existeix a les instal·lacions esportives comunals.

Actualment consta de 5 despatxos d’ús compartit, bústies per a la recepció de correspondència i armaris de lloguer per a les entitats que en formen part.

Ha anat evolucionant i creixent degut al gran interès demostrat per les entitats de la parròquia. Així, si el 2010 formaven part de l’Espai 12 entitats, l’any 2013 es va repensar el projecte per donar cabuda a més entitats, s’hi instal·la 44 bústies més i, actualment, ja hi ha 38 associacions que tenen la seva seu social a la Llacuna i que utilitzen l’EEC. El març del 2015, vist que les entitats esportives també sol·liciten poder formar part de l’EEC, s’amplia el servei i s’instal·la 14 bústies al Centre Esportiu dels Serradells, 6 bústies a  l’Estadi Comunal i 4 bústies més a la Sala Polivalent de la plaça del Poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada