Les obres per fer guardat el refugi del parc natural de la Vall de Sorteny podrien acabar ‘a finals d’aquest mes o a mitjans de l’altre’. Aquestes són les dates previstes pel Comú d’Ordino, segons va indicar el conseller d’Agricultura i Medi Ambient, Miquel Pujal, durant la benedicció del bestiar a la Rabassa d’Ordino d’aquest dimarts. Un cop enllestides les obres, les noves instal·lacions podrien obrir-se al públic de cara a l’octubre.

Després de l’adjudicació de la concessió de l’explotació del refugi, per un valor de 6.000 euros anuals, i amb l’acabament de les obres per a fer-lo guardat previst per finals d’aquest mes o mitjans de l’altre, el Comú d’Ordino espera poder obrir les noves instal·lacions de Sorteny de cara a l’octubre.

Tot i que inicialment s’esperava que pogués estar enllestit al juliol, la climatologia ha retardat aquests treballs, com va reconèixer el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel.

Amb el refugi guardat es vol disposar d’unes instal·lacions en ‘bones condicions’ i un servei ‘d’alt nivell’, ha afirmat el conseller d’Agricultura i Medi Ambient, Miquel Pujal.

Mentre que fins ara hi havia unes lliteres on ‘tant hi podien dormir cinc com quinze, sense massa ordre’, amb les obres per fer-lo guardat s’establirà un nombre de places determinada que no es podrà sobrepassar, ha dit Pujal. Per tant, s’obtindrà ‘bastant més ordre i més netedat en aquest refugi que malauradament no era el cas fins ara’, ha afegit.

El Comú espera que el refugi guardat suposi ‘propaganda d’alt nivell’ i, malgrat reconèixer que aportarà més visites al parc natural aquest ‘no és necessàriament l’objectiu cercat’, ha dit el responsable d’Agricultura. ‘No busquem massificació’, ha assenyalat.

La principal fita, segons el conseller, és ‘rebre bé el turista que està de pas o fent camins GRPS o altres’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada