El recuit, digestiu i ric en calci

El recuit natural és molt ric en proteïnes làctiques i en minerals, especialment en calci; mentre que el recuit coagulat, que és la de major consum, té un alt contingut en sèrum i en nata i també és ric en calci.

Pel que fa al valor nutritiu del recuit, aquest és molt semblant al de la llet. Conté lactosa, que és el sucre propi de la llet, a més de proteïnes d’alt valor biològic. El calci i les vitamines, especialmente les del grup B, també hi són presents. Quant al contingut greixós, si el recuit procedeix de la llet d’ovella, aquest és pràcticament el doble que si el recuit és de llet de vaca. La major part del greix del recuit és del tipus saturat, per la qual cosa no resulta molt indicat per a les persones que pateixen d’excés de pes i/o amb uns continguts en colesterol per sobre del normal.

D’altra banda, el recuit és un aliment amb unes excel.lents qualitats nutritives i també de fàcil digestió. Això és perquè ha estat prèviament coagulat, fet pel qual és més fàcilment digerible que la llet líquida. Per aquest mateix motiu, el recuit és recomanable per a les persones que pateixen d’estómac o que el tenen delicat.

Un altre fet per tenir en consideració és que les persones que tenen intolerància a la lactosa han d’evitar, també, el recuit. Tampoc en poden consumir les persones amb al.lèrgia a la proteïna de llet de vaca.

Composició nutritiva per 125 grams de recuit:

Energia: 115 calories

Proteïnes: 5,6 grams

Greixos: 6,5 grams

Hidrats de carboni: 8,8 grams

Calci: 20 mg.

Per Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES