sant-ermengolAquest dissabte, 2 d’agost, s’estrenaran les representacions d’enguany del Retaule de Sant Ermengol, espectacle medieval centrat en la figura del bisbe Ermengol, personatge clau en la religió i la política catalana del començament del segle XI. Es podrà veure fins al 10 d’agost, cada nit a les 10 als claustres de la Catedral de la Seu d’Urgell.

Un any més, el Retaule uneix un centenar de voluntaris, la majoria veïns de la Seu. El regidor urgellenc de Cultura, Jordi Martin, n’ha destacat aquesta capacitat d’unir persones de totes edats i condicions per dur a terme aquest projecte escènic conjunt.

Enguany, el Retaule se suma als actes de celebració del centenari del naixement d’Esteve Albert, la persona que va pensar i va fer realitat l’espectacle l’any 1957. El comissari de l’Any Esteve Albert, Jordi Pasques, ha explicat que la Seu té un paper  destacat en aquesta celebració ja que el Retaule és un únics dels espectacles que Albert va crear i que encara perdura.

Acte d’homenatge, el dia 9

El president del retaule, Jesús Galindo, ha explicat que una data significativa d’aquesta commemoració serà el dissabte 9 d’agost, en què tindrà lloc una jornada d’homenatge a la figura d’Esteve Albert. A la tarda s’inaugurarà una exposició dedicada a la vida i obra de l’activista cultural català i andorrà. Es presentarà un documental audiovisual sobre els inicis de les representacions del Retaule. Aquests actes tindran lloc a la sala de la Immaculada i inclouran una taula rodona amb algunes de les persones que van formar part de les primeres funcions.

El director del Retaule, Lluís Obiols, ha presentat les novetats de la posada en escena, que enguany passen per la recuperació de la música en viu i en directe, tal i com es feia als inicis de l’espectacle. En aquest sentit, diumenge i dilluns, 3 i 4 d’agost, la soprano Laura de Castellet interpretarà el Cant de la Sibil·la al claustre de la Catedral durant l’escena del Mil·lenni, tal com fa des de fa tres anys a la Catedral la nit de Nadal després que s’ha recuperat aquesta tradició a la ciutat.

Els dies 4 i 5 d’agost, el Cor de Cambra Caterva també interpretarà la música que sona al Retaule, a les escenes del Mil·lenni, la Consagració i l’Enterrament.

Concurs de fotografia amb Igersseu

Finalment, el Patronat del Retaule vol apropar-­‐se a tot el conjunt de la població i sobretot als joves. És per això que cada cop és més present a les xarxes socials. Aquest any tindrà lloc una jornada Instawalk en què la comunitat d’instagramers de la Seu difondran amb les seves fotografies el Retaule a la plataforma Instagram. L’etiqueta que es farà servir és #igersseu_retaule14.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada