El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat publica anualment el recull d’indicadors mediambientals del país, i amb motiu de la propera celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, aquest dilluns s’ha presentat el recull a la premsa. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha presentat els indicadors, que per primera vegada s’han editat en format digital i no s’han imprès en paper.

A més, com a novetat s’han inclòs els indicadors referents a biodiversitat i els referents a l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, que són els d’energia, canvi climàtic i meteorologia. A més, com tots els anys, es compta amb les dades sobre la qualitat de l’aigua, l’aire i el soroll, l’educació ambiental i els residus.

Així, pel que fa a la qualitat de l’aigua, Rossell ha destacat la millora global de la qualitat dels rius, fins i tot a les zones frontereres. Quant a la qualitat de l’aire, tal com ja s’havia anunciat, el 2015 es va experimentar un lleuger deteriorament, mentre que la qualitat acústica s’ha estabilitzat amb una tendència positiva que situa el 88% del temps en qualitat excel·lent.

Pel que fa a l’energia, el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat ha destacat el fet que el mes d’abril del 2015 es creés l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic per assegurar la implantació de la política energètica i de lluita contra el canvi climàtic.

L’evolució dels darrers anys ha situat el 2015 la producció nacional d’energia en el 17,5% de la demanda, amb una producció majoritària d’origen hidràulic, que suposa el 85,9%, seguit de la valorització energètica de residus, que representa el 13,9% de la producció total. A més, aquest any la producció d’origen fotovoltaic ha superat els 200MWh, el que representa el 0,2% de la producció.

En relació al canvi climàtic, Rossell ha destacat que el 2015 les emissions de gasos d’efecte hivernacle s’han estabilitzat, i que les emissions no absorbides s’han situat en 374 Gg CO2.

Finalment, pel que fa als residus, el 2015 el reciclatge s’ha situat en el 50,5% de les fraccions de paper-cartró, vidre i envasos, amb la dada més positiva en el vidre, que s’ha reciclat el 62%, seguit del paper i cartró que s’ha situat en el 52% i dels envasos, amb un 24%.

Durant la roda de premsa, el director de Medi Ambient ha aprofitat per anunciar els diferents actes que se celebraran durant la setmana del Medi Ambient, entre els quals ha destacat la projecció del film Humans, dijous 2 de juny, amb la participació del seu director, Yann Arthus Bertrand, i la celebració del Fòrum Escola Verda, divendres 3 de juny, enguany amb la participació de 16 escoles del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada