El rave, una hortalissa amb alt contingut en aigua i en vitamina C

Maig, juny i juliol són els mesos naturals en què podem trobar raves als nostres mercats. Pertanyent a la família de les crucíferes, aquesta hortalissa és pròpia de zones temperades i fredes i es considera la Xina com a país d’origen.

En general, els raves, d’un cert gust picant, es consumeixen crus i formen part d’amanides. Per a un gust més suau, tan sols caldrà pelar-los totalment o parcialment.

Pel seu alt contingut en aigua, el rave té una baixa aportació calòrica. Es calcula que per cada 100 grams són 16 les calories que conté.

També destaca pel contingut en hidrats de carboni i en fibra.

De vitamines, la C és la més nombrosa i es troba en quantitats similars a les que tindríem per exemple amb mitja taronja. Recordem que la principal característica de la vitamina C és la seva acció antioxidant, a la vegada que intervé en la formació de col·lagen, dels ossos i les dents, i contribueix en l’absorció del ferro.

En relació amb els minerals, destaca l’aportació de potassi i de iode, tot i que també conté quantitats importants de calci i de fòsfor. El calci, però, del rave no és pràcticament assimilat pel nostre organisme.

Per tot plegat, del rave destaca el seu poder diürètic i digestiu. L’efecte diürètic està relacionat amb l’alt contingut en aigua i en potassi i repercuteix beneficiosament en casos d’hipertensió, gota o càlculs renals.

Pel que fa a l’efecte digestiu, el rave té la propietat d’estimular les glàndules digestives, per la qual cosa resulta una hortalissa indicada a persones amb problemes de vesícula o de dispèpsia (digestions dolentes).

D’altra banda, el rave té en la seva composició sofre, la qual cosa pot produir flatulències en persones que tinguin tendència a acumular gasos. A la vegada, també per la presència de sofre, el rave presenta certes propietats antibacterianes.

Per Redacció El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.