Les queixes al raonador del ciutadà augmenten un 16,22%. En total, el 2016 es van obrir 351 expedients. Les accions privades, actes socials i l’administració general són les preocupacions principals. En canvi, les queixes referides a la justícia han disminuït un 22%. Josep Rodríguez ha fet una valoració dels seus 6 anys exercicint el càrrec i ha convidat a la classe política a fer un estudi sobre el cost de la vida actual i les pensions de jubilació i subvencions.

Les persones grans és el col·lectiu que més preocupa Josep Rodríguez, raonador del ciutadà. En la seva darrera compareixença per donar compte del informe anual, Rodríguez ha proposat una anàlisi del cost de la vida actual per adaptar les prestacions per jubilació i altres tipus de subvencions.

Durant el 2016 van ser 351 expedients tramitats. Lideren les queixes les que tenen relació amb les accions privades; temes socials, que augmenten un 22%, i les referents a l’adminitració pública, amb un creixement dels 15%. Rodríguez assegura que les reclamacions de les queixes a la CASS segueixen sent les mateixes i proposa sol·lucions, com ara la personalització dels protocols per a que s’adaptin a la població.

Rodríguez conclou que el 76% dels expedients oberts han estat favorables a l’administració, una xifra semblant a la dels estats veïns. Pel que fa a les queixes relacionades amb l’àmbit de la justícia, han tingut una davallada del 14%. Un fet que atribueix a l’augment de personal i que permet agilitar els tràmits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada