El  raonador del ciutadà, Josep Rodríguez, recomana al Govern prendre mesures perquè es posin al mercat la quantitat enorme de pisos tancats que hi ha actualment. L’informe del raonador, publicat aquesta setmana, mostra l´increment de l’ús d´aquesta institució per part dels ciutadans, un 16% més que el 2015.

Els ciutadans cada vegada recorren més al raonador del ciutadà. Els expedients oberts per aquesta institució el 2016 ascendeixen a 351. D’aquests, 112 van ser queixes, se’n van resoldre 88 i més del 75% van ser favorables a l’administració. El raonador del ciutadà, Josep Rodríguez, assegura que “la crisi no ha passat” i afegeix que, a més, “hi ha una qüestió que no analitzem: que també hi ha crisi de valors i es fan veritables barbaritats”.

Pel que fa a l´informe d´aquest any, dins les queixes que fan referència al sector privat, en destaca les referents a l´habitatge: dificultats per trobar pis, problemes de contractes, problemes de comunitats, pisos cars, etc.

Per tot això, el raonador del ciurtadà recomana posar les mesures adients perquè els propietaris posin al mercat la quantitat enorme existent de pisos tancats. El raonador també recomana l’elaboració d’un contracte marc d’arrendament i la revisió dels paràmetres d’adjudicació d’ajudes d’habitatge.

En les seves conclusions, el raonador demana que es tingui en compte el context actual amb “lloguers alts, sous baixos, energia cara, pensions mínimes, etc., factors que plantegen problemes de difícil solució.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada