Les jornades porten per títol “L’Ombudsman en una societat oberta i participativa” i coincideixen amb la celebració del 40è aniversari de la IOI.

Durant el dia d’avui es desenvolupa l’Assemblea General de la secció Europea de l’entitat, que aplega els defensors dels drets de la ciutadania de 48 països europeus. I al vespre, tindrà lloc la cerimònia commemorativa dels quaranta anys de la IOI.

Dimarts, la sessió inaugural anirà a càrrec de la Presidenta del senat belga, la diputada valona, Christine Defraigne, seguida del Mediador Federal de Bèlgica, Guido Herman, i de les observacions del President de l’IOI a Europa- i Síndic de Greuges de Catalunya- Rafael Ribó. Durant la jornada, es tractaran amb profunditat diverses qüestions vinculades amb l’exercici de la tasca de l’Ombudsman, com ara l’accés a la informació i la transparència, a càrrec del Síndic de Greuges irlandès i president de l’IOI, Peter Tyndall. Amb les aportacions de diverses experiències viscudes en l’àmbit europeu i un debat final entre els participants.

Si en alguna cosa coincideixen el gruix dels integrants de la IOI és en la necessitat de les institucions de l’Ombudsman europees d’esdevenir un catalitzador per impulsar la participació ciutadana. Aquest serà el tema que centrarà el debat de dimarts a la tarda, presentat pel Defensor del Poble d’Austràlia Occidental i segon vicepresident de la IOI, Chris Field, i que serà il·lustrat per les experiències impulsades a Estònia, Àustria i Holanda.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada