Des de la seva arribada al càrrec- ara fa deu mesos- el Raonador del Ciutadà, Marc Vila,  ha rebut nombroses queixes relacionades amb l’increment del preu dels lloguers. És per aquest motiu, que ha decidit posar en marxa una investigació per avaluar l’impacte de les nombroses queixes que s’estan reflectint tant al carrer com als mitjans de comunicació.

Hores d’ara, la Institució ha obert diversos expedients, sobretot d’inquilins d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany  la revisió de la renda de lloguer  dels quals, suposa sovint un increment d’entre 200 i 300 euros mensuals, tot i que s’han detectat casos on els augments superen el 50%. Actualment  la llei recull que el propietari és lliure de marcar el preu i que no hi ha límits per a les pujades que hi vulgui aplicar.

Per tal d’obtenir una fotografia de la situació el més acurada possible i recollir el màxim de dades, la Institució fa una crida a totes les persones–llogaters i propietaris- que volen deixar constància de la seva situació i motius.

Així, a partir de dilluns 15 d’octubre, i fins a finals d’any, s’obren els canals habituals a través del telèfon de la institució (810.585),  el correu electrònic (raonadordelciutada@andorra.ad) , així com les visites presencials (C/Vilanova 15-17, Edifici Consell General -5).

La crida es farà també efectiva a través de les xarxes socials (Facebook i Twitter) per tal d’arribar a tothom.(@raonador)

L’objectiu és fer un diagnòstic el més acurat possible de la situació i fer les recomanacions escaients allà on pertoqui, per tal- si s’escau- de regular una situació que està generant força inquietud entre l’opinió pública.

Tot i que el gruix de la investigació se centra en l’augment del preu dels lloguers, també es recolliran dades sobre altres qüestions vinculades amb l’habitatge, com ara possibles irregularitats en la facturació de la calefacció de gasoil i/o altres despeses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada