La Institució del Raonador del Ciutadà atén, cada any, desenes de cassos relacionats amb les pensions de jubilació. Molts ciutadans acudeixen a aquesta institució buscant alguna manera d’arribar a final de mes amb uns diners que no els donen per viure, i per això el raonador del ciutadà, Josep Rodríguez, demana que s’apugin aquelles pensions més baixes que no permeten ‘una vida digna’.

El raonador del ciutadà, Josep Rodríguez, ha demanat que les pensions de jubilació més baixes es puguin revisar perquè ‘les persones que han treballat tota la vida tinguin una pensió que els permeti viure’. Explica que sovint es troba amb ciutadans que busquen alguna solució a situacions desesperades en què es troben perquè reben pensions que no els permeten pagar totes les despeses que tenen.

La situació de crisi i de pèrdua de llocs de treball, a més, ha comportat, segons Rodríguez, que moltes famílies subsisteixin només amb la pensió dels seus jubilats. Explica que sovint hi ha pensionistes que han de mantenir-se a si mateixos i als fills perquè aquests s’han quedat a l’atur, i que aleshores es veuen molt ofegats per la manca de recursos econòmics.

És per tot això que el raonador ha demanat ja en reiterades ocasions que les pensions mínimes s’apugin, és a dir, que les persones ‘que han treballat tota la vida cobrin un mínim que els permeti viure’.

Mentre que no es pugui aconseguir aquesta fita, però, el raonador intenta ajudar a aquestes famílies posant-les en contacte amb altres organismes que hi puguin col·laborar, com és, molt sovint, el cas de Càritas.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada