El Ral·li de terra de Cervera, complicat retorn per a “Leite”-Anglada

Les vacances estiuenques arriben a la seva fi i, seguint la tradició, el Ral·li de terra de Cervera serà el primer escull que es trobaran els equips que participen de manera assídua, tant en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra com en el català de ral·lis, a part de les competicions que es disputen seguint en part els calendaris dels certàmens esmentats.

Entre aquests campionats que es disputen de manera paral·lela al Campionat de Catalunya es troba el Volant RACC 2017 / Trofeu Mavisa. En conseqüència, Claudi Ribeiro “Leite”-Marta Anglada (Peugeot 2018 1.2), reprendran l’activitat disputant la seva primera prova sobre terra formant equip i en el cas del pilot andorrà també serà el seu debut al volant d’un vehicle de competició en un ral·li de terra.

Els organitzadors de l’esdeveniment, WRC Management, han previst un recorregut amb un total de 8 especials cronometrades (4 de diferents) que sumen un total de 117,66 km contra el crono, aproximadament la meitat del traçat total de ral·li.

Quant a l’estructura del recorregut és l’habitual de les últimes edicions de la cita lleidatana. Dos bucles, de sengles especials, que es disputaran amb una assistència de 90’ al moment del canvi d’escenari.

Les especials del bucle inicial seran, en aparença, les més exigents. Amb 16,49 km, l’A, i 19,42 km, la B, superen de manera clara les que tancaran la prova, la C 11,62 km, i la D 11,32 km.

Després d’un inici de temporada convuls, el pilot andorrà es mostra optimista de cara a una segona part del 2017 que es presenta densa i amb cites exigents. Així ho explicava: “Han estat dos mesos sense competir, hem fet algun test però… No és el mateix. Haurem d’agafar el ritme ràpid si no volem que els rivals se’ns escapin de manera definitiva. Falta la meitat del calendari i encara tenim opcions de millorar en la classificació”. Malgrat ser optimista, Leite és conscient que no ho tindran fàcil: “Arriben els ral·lis de terra i per tant escenaris en els quals mai he competit com a pilot. Veurem com va l’adaptació sobretot pensant que cal anar de pressa i alhora cuidar la mecànica per poder arribar al final de cada prova. Destacar que a més comencem a Cervera i un mes més tard tenim la primera etapa del mundial. No hi ha dubte que són les cites més exigents de la temporada”.

El Cervera 2017 no tindrà canvis significatius en les ubicacions en què se situarà la logística del ral·li. Així doncs, a la Zona Industrial de la localitat lleidatana s’instal·larà el parc d’assistència dels equips. El podi, en el qual es duran a terme les cerimònies de sortida i lliurament de premis, estarà a la Plaça Universitat. Mentre que l’activitat administrativa del ral·li es durà a terme en les instal·lacions del Centre d’empreses Innovadores de Cervera.

El 18è Ral·li ciutat de Cervera té previst la seva arrencada a les 8,00 hores del proper dissabte (dia 2) des del parc d’assistència. Aproximadament 11 hores després, 18,41 hores, s’esperarà l’arribada dels equips que hagin superat els obstacles esmentats al parc tancat final situat a la Plaça Universitat, just al costat del podi.

Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.