El Ral·li d’Adeje proper desafiament per a Vinyes – Mercader

Sense deixar les Illes Canárias, Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R+ N5) afrontaran el 28 Ral·li Vila d’Adeje, quarta cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018. Els escenaris d’aquesta segona prova canària estaran situats en les carreteres de la zona Sud de l’Illa de Tenerife.

Una de les novetats que va presentar el reglament de l’Escuderia Adeje, organitzadora de l’esdeveniment, va anar l’inici dels reconeixements el dimarts (dia 8) a partir de les 10.30 hores. Així doncs, els equips que van disputar l’Illes Canàries la setmana anterior, van tenir un curt període de temps abans d’iniciar l’activitat en Adeje.

Una vegada superades les dues jornades de reconeixement, l’activitat se centrarà a partir del dijous (dia 10) en les verificacions prèvies a la prova i, a partir de les 19.00 hores el mig centenar de vehicles inscrits al ral·li, passaran pel podi en la cerimònia de sortida.

El shakedown es disputarà el divendres (dia 11) entre les 10.00 i les 12.00, a continuació (12.15 – 12.45 hores) es posarà el crono en marxa de manera oficial per establir la classificació del tram cronometrat. Aquesta classificació és la que s’utilitzarà perquè els pilots puguin triar la seva posició de sortida a la primera etapa del ral·li.

Un total de 462,20 km, configuren el recorregut de la prova, dels quals la tercera part (154,54) seran de velocitat. La prova es correrà dividida en dues etapes.
En l’etapa inicial (divendres 11) les especials cronometrades a superar seran: Adeje (11,40 km), Santiago del Teide (17,80 km) i Guia de Isora (12,30 km), les tres es disputaran dues vegades cadascuna. Durant la segona etapa (dissabte 12), també dues vegades cadascuna, es passarà per: Arona-Vilaflor-San Miguel (14,95 m), Granadilla (11,20 km), Arico-Fasnia (8,52 km) i Karting Adeje (1,10 km).

Joan Vinyes, en la cita d’Adeje, lluitarà per estar entre els millors al finalitzar la prova, est era el seu comentgario: No hi ha dubte, que sortirem a competir amb aquest objectiu, a part de seguir treballant en el Swift per millorar en tant que sigui possible les seves prestacions. Les referències de les especials del sud de Tenerife no són massa, però: El recorregut no és del tot nou com l’any passat. Cert que les especials no són les mateixes, però conèixer el terreny per on transcorren sempre dóna un plus de confiança. Disputar la segona passada de la primera etapa de nit i la climatologia (les previsions no són de pluja però …) poden ser les principals dificultats a superar.

La logística dels equips participants estarà instal·lada en ple centre de la Platja de les Américas (Av. Brussel·les), mentre que la cerimònia de sortida se celebrarà en l’Av. Rafalel Puig – Platja de les Américas i la ceremoia de lliurament de trofeus es durà a terme a la Plaça Espanya (Adeje).

A les 17.00 hores del pròxim divendres (dia 11) està prevista la sortida del primer vehicle, des del parc d’assistència, per iniciar la primera etapa que finalitzarà sobre la mitjanit del mateix dia.
Entre les 9.00 i les 17.30 hores de la jornada següent (dissabte dia 12) està prevista la disputa de la segona i definitiva etapa del 28 Ral·li vila d’Adeje.

Text i foto: Fotoesport