El Rali do Cocido, segon repte de l’any a Galícia per a Vinyes – Mercader

Després de superar amb solvència la seva participació en el Rallye Ourense, Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R+), tornen a la Comunitat de Galícia per a disputar el Rali do Cocido, 5a prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre asfalt (CERA) 2019. L’objectiu no serà un altre que, continuar sumant punts en l’haver de Suzuki en la classificació de Marques i en la pròpia per a continuar aspirant a posicions d’honor en les provisionals de N5 i absoluta

El lluït debut en el CERA la passada temporada, l’Escuderia Lalín-Deza, organitzadors de l’esdeveniment, ha pensat que el millor era mantenir l’estructura del traçat. Així doncs en el recorregut 2019 només hi ha lleugeres variacions respecte al de l’anterior edició.
La competició s’iniciarà divendres que ve (dia 21) amb una doble passada per l’especial espectacle (2,050 km), pels carrers de Lalín.
Durant la jornada següent (dissabte dia 22), seran 11 les especials a superar (5 de diferents). En les dues seccions matinals, els participants hauran de superar, dues vegades cadascuna: Silleda (15,200 km), O Couto (9,600 km) i Saborida (14,800 km).
Després del reagrupament de meitat del ral·li, l’escenari no variarà massa. S’iniciarà la fase definitiva del ral·li amb una tercera passada per Saborida. A continuació prendran el relleu: Vila de Cruces (11,20 km) i Rodeiro-Dozón (14,950 km), que veuran el pas dels equips dues vegades cadascuna.
Abans d’entrar el seu vehicle al parc tancat final, els participants hauran completat un traçat de 499,130 km, dels quals 150,400 km, hauran estat de velocitat.

Per al tàndem de l’equip Suzuki Motor Ibèrica serà la seva tercera participació en la prova de Lalín, amb tot aquest any tindrà connotacions diferents, així ho explicava Vinyes: A la primera vam disputar aquest ral·li com a test de pretemporada, ja que no era vàlid pel CERA. Aquesta prova va debutar en el calendari espanyol l’any passat.
No obstant això, en totes dues ocasions es va disputar durant el mes de març, És evident doncs que la possibilitat de gelades en les zones altes no caldrà preveure-les tot i que a Galícia mai se sap.
Sens dubte, la climatologia de l’escenari del ral·li no la coneixem i caldrà veure quines sorpreses ens ofereix.

Si la climatologia pot oferir algunes sorpreses, aquesta possibilitat queda gairebé descartada respecte al recorregut. El traçat és pràcticament calcat al de l’any passat, encara que segons el pilot de Suzuki: Un excés de confiança sempre és dolent. És cert que la majoria d’especials de l’anterior edició repeteixen, però, per exemple, iniciem el ral·li amb dues passades seguides en el tram espectacle pels carrers de Lalín. En aquestes especials sempre cal dir el mateix, tenim poc que guanyar i pots perdre la prova.
També m’han arribat rumors que hi ha zones amb asfalt nou, en fi … Els reconeixements, com sempre, caldrà fer-los amb molta cura.

La zona d’assistència estarà situada en el recinte de la Fira Internacional de Galícia (FIG) – ABANCA, de la localitat de Silleda. El podi, que serà l’escenari de les cerimònies de sortida i lliurament de trofeus, estarà situat en l’Av. Luis Gonzalez Taboada de la localitat de la província de Pontevedra.
que dona no al ral·li. L’oficina de carrera, durant els dies del ral·li, estarà situada en l’edifici del Concello de Lalín.

Els horaris previstos per als dos dies de competició, per l’Escuderia Lalín – Deza, no donen un respir als equips participants. El shakedown es correrà el divendres (dia 21) a partir de les 10.00 hores, mentre que durant la mateixa jornada es durà a terme la cerimònia de sortida (17.30 hores) i la disputa del tram espectacle a partir de les 19.30 hores.

La sortida de la jornada decisiva del Rali do Cocido 2019 està prevista a les 8.00 hores des del FIG – ABARCA. Una vegada superat el recorregut, els participants es dirigiran al parc tancat de les Av Luis González Taboada, on tenen prevista l’entrada a partir de les 21.15 hores.