El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2013 tanca el reu recorregut per les regions del nord de la península amb la tradicional visita a la vila de Llanes a Astúries. Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) estaran en el podi de sortida de la segona cita asturiana de la temporada, un ral·li que es disputarà amb pluja i, en conseqüència asfalt en condicions delicades, si es compleixen les previsions meteorològiques que ara mateix anuncien fonts especialitzades.

L’Escuderia de Llanes ha apostat per un format clàssic, així doncs els equips participants que ho creguin necessari podran participar en el shakedown que es disputarà divendres que ve (dia 27) a partir de la 8h00 en el 2,1 kms del tram conegut com La Garita.

El recorregut del ral·li, idèntic al de l’edició anterior, té un total de 8 especials cronometrades (4 de diferents) que sumen 157,800 kms de velocitat. La distància total a superar pels participants fins a arribar al parc tancat final és de 471,060 kms.

A Llanes, l’equip Suzuki Motorsport espera continuar en la dinàmica positiva que es va iniciar en el passat Príncep d’Asturies, per Vinyes la cita de Llanes és ben coneguda i espera aprofitar al màxim aquesta circumstància: “Sobretot les especials properes a Arriondas ja les havia fet, sense competir, quan disputava els diversos campionats de muntanya que incloïen al Fito en el seu calendari. És cert que aquestes carreteres no han variat massa d’aquella època, a més portem diverses temporades disputant aquest ral·i. Hi ha hagut algun canvi en les especials però les que es disputen aquest any són tradicionals del vila de Llanes”. Un element que pot complicar el treball dels pilots és la pluja, per a aquesta edició sembla que està assegurada: “Per a mi, mentre l’asfalt estigui mullat saps el que hi ha i pots buscar solucions. La cosa es complica quan hi ha zones seques i altres humides en llocs inesperats, aquesta circumstància a Llanes és bastant habitual, veurem amb el que ens trobem aquest any”.

Els carrers de la zona perifèrica de Llanes (La Talá) serà l’escenari on s’instal·larà la logística dels equips que disputaran la prova. Les verificacions administratives i tècniques es faran en les instal·lacions del Poliesportiu Municipal de Llanes.

El parc tancat i el podi on es duran a terme les cerimònies de sortida (a partir de les 2h30 del divendres dia 27) i lliurament de premis estarà situat en l’aparcament de la platja de Sablón.

L’inici de la competició, que es farà des del parc d’assistència, està previst a les 8h00 del proper dissabte (dia 28). Una vegada completat el recorregut, els supervivents de la prova tenen prevista la seva arribada a l’esmentat parc tancat a partir de les 21h35 del mateix dissabte.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada