El Ral·li Terres Altes de Lorca un talismà per a Albert Llovera-Àlex Haro

El tàndem Llovera-Haro, als comandaments de l’Abarth Grande Punto S2000 de l’equip PCR Sport, van tornar a estar a un gran nivell a les pistes de les Terres Altes de la comunitat de Múrcia. L’equip Abarth va tancar la seva participació en el Ral·li de l’Automòbil Club de Lorca en la 5ª posició de la classificació scratch a més de pujar a l’esglaó mes alt del podi del Grup N (GN). Al final del ral·li, en una anàlisi ràpida de la prova, Llovera qualificava el resultat d’excel·lent però es lamentava d’haver perdut la possibilitat d’estar en el podi absolut, amb aquestes paraules: “Sens dubte hauríem signat el resultat que hem aconseguit abans de començar, però haver perdut la quarta plaça per 3” i una plaça en el podi absolut per 15”, … està clar que la propera vegada cal córrer una mica més”.

Des del mateix inici de la prova murciana, Llovera-Haro van imprimir un ritme molt competitiu a pesar que l’Abarth no estava al 100% del seu rendiment. Es van situar en la lluita per la tercera posició del podi, una lluita que va ser el centre d’atenció dels presents a les cunetes de les especials. Després del primer bucle d’especials, Llovera-Haro estaven a la sisena plaça de la classificació absoluta, a 10” de la quarta plaça però, per darrere, els Subaru de Hernandez i Sastre també estaven molt a prop. En el segon pas per les cronometrades A i B, van mantenir la mateixa posició gràcies a l’abandó d’Oscar Fuertes, ja que el pilot local Francisco J. Hernandez els havia superat i a més la diferència amb el tercer classificat es va ampliar a 25”.

A la segona part del ral·li, la més complicada segons Llovera, la recuperació de l’equip Abarth va ser excel·lent tot i que, malgrat llimar les diferències amb els seus rivals després de cada especial, a final es van haver de conformar-se amb la cinquena plaça i amb diferències mínimes respecte als rivals que els precedien.

Llovera es mostrava molt satisfet de l’experiència viscuda en la seva segona visita a Lorca: “Estic molt content per un resultat que trenca la ratxa negativa de l’últimes proves. A més, el tracte que m’han dispensat a Lorca ha estat exquisit, tenia ganes de correspondre a l’ànim que en tot moment m’han donat els membres de l’Automòbil Club d’aquesta localitat i dels afeccionats en general amb un bon resultat”. Malgrat el bon final de la competició, la jornada no ha estat del tot tranquil·la. Llovera comentava així el problema mecànic que han hagut de superar: “Abans de res cal dir que en general l’Abarth ha respost molt bé a les exigències que li hem plantejat, Malgrat tot al final del segon bucle del matí hem vist una petita pèrdua d’oli, concretament en el vaporitçador d’aquest element, i hem tingut un petit ensurt. Hem optat per perdre una mica de potència, reprogramant l’electrònica, i d’aquesta manera evitar riscos”

Els equips que segueixen el campionat d’Espanya de Ral·lis de terra es donaran cita el proper 20 de juliol a Alcanyìs. En un escenari proper a la localitat de Terol, es disputarà la tercera prova del calendari 2013 de l’esmentat campionat.

(Text i foto: Fotoesport)