El Ral·li Príncep d’Astúries pot ser el revulsiu desitjat per Joan Vinyes-Jordi Mercader

El 50è Ral·li Príncep d’Astúries, prova vàlida per a la Copa d’Europa de conductors 2013 i el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, serà el proper repte que afrontarà l’equip Suzuki Motorsport i en concret Joan Vinyes-Jordi Mercader. Per a aquest tàndem l’objectiu principal serà donar-li un gir important a la dinàmica negativa que els ha acompanyat en les últimes carreres. Per Vinyes: És important seguir lluitant per mantenir les opcions que encara queden.

Els membres de l’Automòbil Club del Principat d’Astúries (ACPA) van haver de fer malabarismes per poder afrontar l’edició 2013 de la seva prova, després de múltiples reunions entre les institucions, el suport de la Junta local d’hostaleria de Cangas del Narcea, va resultar decisiu per començar a treballar en un nou traçat en el qual l’esmentada localitat asturiana i Oviedo compartirien protagonisme.

El ral•li tindrà un recorregut total de 541,50 km, distribuïts en dues etapes. Les especials cronometrades a superar seran 11 (6 de diferents) amb gairebé 200 km de velocitat, a destacar que totes les cronometrades estan situades en zones properes a Cangas del Narcea. Així doncs l’ACPA ha dissenyat un traçat inèdit per la 50ª edició del Príncep d’Astúries.

Com queda dit, el recorregut és nou en una prova de l’espanyol de l’especialitat i per tant la majoria de pilots es trobaran amb especials que descobriran en la jornada de reconeixements, serà el cas de Vinyes que, com ens comenta, aquesta zona d’Astúries és gairebé desconeguda per a ell: “En aquesta zona d’Astúries solament he competit en una ocasió i va ser sobre terra. Fa molts anys, la veritat és que gairebé no recordo de com és l’orografia d’aquesta zona d’Astúries. De tota manera, per les referències que tinc, crec que serà un recorregut atractiu amb molts canvis de ritme i en el qual, com sempre en el nord d’Espanya, la climatologia pot complicar el pas per les especials. Veurem que ens trobem en els reconeixements”. Per al pilot de Suzuki Motorsport la cita asturiana pot significar un canvi important en la trajectòria de la present temporada: “És cert que està sent un any molt dur per a nosaltres. Un bon resultat en el Príncipe suposaria una injecció de moral important per afrontar la part final de temporada, De tota manera encara que els resultats no siguin els esperats cal seguir treballant”.

Un dels “inconvenients” que es deriva del protagonisme compartit entre Oviedo i Cangas del Narcea és precisament el llarg enllaç (més o menys 100 km) que uneixen aquestes dues localitats asturianes i que els equips hauran de fer en diverses ocasions, sobretot en la jornada prèvia i en la part final del ral·li.

La zona d’assistència estarà situada en el recinte firal de Cangas del Narcea, mentre que les verificacions, cerimònia de sortida i lliurament de premis es duran a terme nucli urbà d’una localitat (Oviedo) immersa en la celebració de les seves festes patronals en honor Sant Mateu.

El 50é Ral·li Príncep d’Astúries té previst el seu inici a les 12h00 del proper dissabte (dia 14) des del parc d’assistència, mentre que el lliurament de premis final es durà a terme a partir de les 14h00 de la jornada següent (diumenge dia 15).

(Text i foto: Fotoesport)

 

TOTES LES NOTÍCIES