El raïm, una fruita rica en vitamines, minerals i antioxidants

raim

Es tracta d’una fruita de gust agradable, de la qual es coneixen centenars de varietats i es divideix en dos grans grups: el raïm blanc i el raïm negre.

La composició química i nutricional del raïm està en funció de les condicions ambientals, de les tècniques de conreu utilitzades. Aquest fet incideix directament en els diferents continguts en sucres. A nivell nutricional, el raïm -més el blanc que el negre- aporta glúcids, glucosa i fructosa. A més a més, la concentració en sucre, també està relacionat amb el grau de maduració. Aquest fet fa que les persones amb alt contingut de sucre en la sang hagin de vigilar amb aquesta fruita.

L’aportació de vitamines també hi és present, especialment les del grup A, B i C. En el cas de la vitamina C, el contingut, però, és molt menor que en el cas dels cítrics. També conté àcid fòlic, component que intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs i també en la millora del sistema immunològic.

Per contra, el raïm negre destaca per aportar més potassi que el blanc, tot i que aquest també en conté. De minerals, també hem de fer menció al sodi i al magnesi.

L’aigua també és un dels components importants del raïm. Es calcula que per una quantitat de 100 grams, uns 80 corresponen a aigua. D’hidrats de carboni, estaria al voltant dels 15 grams per cada 100.

El raïm també conté fibra, un component que es troba fonamentalment en la pell. La fibra té un efecte regulador del trànsit intestinal.

L’aportació calòrica als 100 grams estaria entre les 60 i les 70. Per totes aquestes qualtitats, el raïm té una important acció antioxidant i, per tant, reforça el nostre sistema immunològic.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.