dieta

Els humans som una espècie rara: ens vam passar els mesos abans de vacances parlant d’operacions bikini i dietes miraculoses per quan han passat les vacances intentar reduir els excessos d’estiu amb noves dietes miraculoses. Així fem funcionar el nostre cos, com si fos una màquina que alimentem a base d’excessos i mancances.

Això és el que demostra un estudi dut a terme per Intel Security. El 60 per cent dels espanyols admetia que abans de l’arribada de l’estiu estava més disposat a buscar dietes miraculoses per aconseguir tenir un cos de somni (somni segons les marques de bikinis).

El mateix succeeix quan s’acaben les vacances a les que hem menjat massa, no hem fet molt esport i hem begut una mica més d’alcohol que durant els mesos de tardor, hivern (descomptant Nadal) i primavera.

Els riscos de les dietes miraculoses que milers de persones consulten a través de la xarxa no són únicament pernicioses per al cos humà i la seva salut. Segons l’estudi abans citat, les dietes miraculoses que busquem a internet, també poden suposar un problema per a la nostra seguretat informàtica.

És tal l’obsessió per aconseguir per exemple un ventre pla, que molts espanyols estarien disposats a compartir (i de fet ho fan) informació de tipus personal. Afirma Intel Security que el 52 per cent donaria el seu nom complet, el 50 per cent la seva edat i el 72 per cent el seu correu electrònic. La cosa no queda aquí, ja que una part minoritària però significativa dels enquestats accediria a donar la seva adreça de correu postal, concretament el 14 per cent, un 5 per cent les dades del seu compte bancari i un 4 per cent fotografies seves en roba interior l’abans i el després de la dieta miraculosa.

Segons afirma Francesc Sancho, responsable de l’Àrea de Consum i Mobilitat d’Intel Security lliurar aquest tipus de dades pot ser perillós per als usuaris ja que els hackers saben donar rendiment a aquesta informació.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada