ONCA-BÀSIC---Quartet-per-l'art-(Arxiu-Fundació-ONCA)L’estiu ofereix una l’ oportunitat de descobrir o redescobrir els museus durant l’estiu amb activitats complementàries a les visites habitual que es fan durant la resta de l’any. Amb el lema “les Nits d’estiu dels museus d’Andorra” aquestes activitats combinen la visita guiada nocturna dels museus, amb vetllades musicals i literàries, actuacions diverses, contes, concerts, passejades nocturnes o exposicions.

Les activitats es van encetar el passat cap de setmana amb el grup VelociRAPtors a la Farga Rossell, la formació de rap andorrana va assolir un èxit de taquilla amb 170 assistents. Avui dissabte 11 de juliol a les 21 h, també a la Farga Rossell, és el torn de l’ONCA bàsic, que per tercer any consecutiu fa part de les seves actuacions als museus i monuments d’Andorra. La nova cita és “Ibèrics amb denominació d’origen”, quartets de corda escrits a la península ibèrica durant el segle XVIII, amb un programa (sense interrupcions) basat en obres de Gaetano Brunetti, Manuel Canales, Luigi Boccherini i João Pedro de Almeida Mota.

El Quartet per l’Art forma part del cicle ONCA Bàsic organitzat per la Fundació ONCA, amb un programa centrat en el segle XVIII. Ja des dels seus orígens, l’èxit del quartet de corda va raure en aspectes exclusivament musicals (com la versatilitat textural o l’equilibri de registre entre instruments), però també en altres de caràcter social i intel·lectual.

“Ibèrics amb denominació d’origen”, vol sonoritzar la manera com alguns dels compositors més prolífics i pròxims als ambients aristocràtics de Madrid, especialment Boccherini i Brunetti, van adoptar l’estil internacional del quartet de corda i el van combinar amb el gust musical genuïnament ibèric.

Reserva prèvia obligatòria als telèfons 839 760 i 836 908.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada