La Fundació ONCA organitza el tradicional Concert de la Constitució. Enguany l’actuació serà a càrrec de la nova formació de corda de l’ONCA, el Quartet Americà, amb un programa titulat El quartet de corda des de nous mons. Tindrà lloc el dijous 14 de març, a les 12 h, al vestíbul del Consell General d’Andorra.

El Quartet Americà està format pels membres de l’ONCA Francesc Planella i Sergi Claret (violins), Joan Fèlix (viola) i Carolina Bartumeu (violoncel) i presentarà un programa que vol ser un petit homenatge als compositors que van creuar les fronteres dels seus països i van imbuir la seva música d’unes experiències vitals, donant sentit a la idea que la música és un llenguatge universal.

Segons Francesc Planella, “Ja sigui per interès o per necessitat, són molts els músics que deixen enrere la seva terra en busca de noves vivències i oportunitats. Aquestes experiències personals i professionals deixen una marca inequívoca en l’àmbit personal que condiciona sens cap mena de dubte el procés creatiu. Dos exemples clars d’aquesta circumstància són els de Haydn i Dvořák. Els seus viatges a Londres i a Amèrica, respectivament, són el tret de sortida dels que són, segurament, els períodes de més alta qualitat creativa d’ambdós compositors”.

Les obres presentades en aquest programa, Quartet de corda op. 76 núm. 4 de Haydn, escrit poc després del seu últim viatge a Londres, i el Quartet de corda en fa major op. 96, “Americà” de Dvořák, compost quan era director del Conservatori Nacional de Nova York, són molt representatives d’aquests períodes creatius fora del seus països natals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada