El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell ha lliurat aquest dilluns un total de 257 diplomes als urgellencs de totes les edats que han pres part en els tallers sobre noves tecnologies oferts durant el curs 2015-2016. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; la tinent d’alcalde de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Anna Vives, i la dinamitzadora de l’espai, Ester Collado.

Batalla ha valorat molt positivament un any més l’àmplia participació en l’oferta formativa i ha remarcat l’aposta del consistori pel Punt Òmnia, “que contribueix a evitar la fractura digital”. L’alcalde urgellenc ha destacat que l’espai formatiu “és un dels millors del país” i ha expressat la satisfacció per la feina feta des de la seva creació, amb l’objectiu principal de posar a l’abast de tothom eines bàsiques per saber utilitzar l’ordinador, les xarxes socials, el correu electrònic, els àlbums digitals o el retoc d’imatge, entre d’altres.

Per la seva banda, Anna Vives ha fet una menció especial a la tasca d’Ester Collado, “ànima i motor del centre”. Així mateix, Vives també ha volgut remarcar que “cada vegada hi ha menys demanda de formacions inicials, fet que fa pensar que l’acostament de les noves tecnologies a la població ja és una realitat”. I ha afegit: “Hi ha gent d’edat avançada que, per exemple, ja té una bona base i està cursant tallers de més nivell”.

Projecte Òmnia Kids

El Punt Òmnia és obert a tota la ciutadania. Diversos col·lectius assisteixen a programes concrets de formació, com les associacions de dones de la ciutat o el Taller Claror. Cal destacar també que el servei ha posat en marxa enguany el projecte Òmnia Kids, destinat a infants amb trastorn de l’espectre autista. Aquesta iniciativa es du a terme amb la col·laboració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, a través del CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç). El programa compta amb la implicació del psicòleg Miquel Alet i la treballadora social Sarai Gómez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada