La Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dimecres a la tarda l’acte de presentació del treball de trimestre ‘Trepitjant Països’ en que hi han participat prop d’una quinzena de nens i nenes usuaris del SAD, amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys. Els participants han comptat amb el suport de la dinamitzadora del Punt Òmnia, Ester Collado, i les educadores del SAD, Jenny Vásquez Sánchez,  i M. Teresa Jové.

Els nens i nenes del centre obert han basat el seu treball amb el mapa de Peters, un mapa que dóna als continents l’extensió geogràfica que els pertany i col·loca l’equador on realment toca.

Amb l’elaboració d’aquest projecte, els participants han conegut les realitats de diferents països, tot comparant-los amb la nostra realitat. El treball s’ha centrat en l’educació, la gastronomia, les tradicions, els jocs, el gènere i els drets de la dona i la natalitat de cadascun dels països treballats.

Els objectius d’aquest treball han estat que els nens i nenes aprenguin a desenvolupar la crítica constructiva, conèixer altres cultures, treballar la perspectiva de gènere, reforç acadèmic, aprendre a treballar amb diferents eines Tic i fer-ne un bon ús, aprendre a organitzar-se i fer una presentació pública, desenvolupar l’autonomia personal i respectar les idees i el treball de la resta del grup.