El PSC portarà al Ple del Parlament aturar els acomiadaments dels corresponsals de Catalunya Ràdio al Pirineu

El grup parlamentari Socialista va presentar, ahir mateix, una bateria de preguntes sobre el futur de Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies durant la comissió de control de la CCMA, sobre l’acomiadament dels corresponsals autònoms de la ràdio i les retallades plantejades a l’agència.

La portaveu del grup parlamentari Socialista a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Parlon, va presentar preguntes per conèixer el futur de Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies després que en els darrers dies s’han conegut noves informacions que apunten que es voldria prescindir de part dels seus treballadors.

En les preguntes, el grup demana al Govern com preveu garantir la vocació de servei públic i de representació territorial que tots dos mitjans exerceixen prescindint de part del seu personal sense avís previ i sense possible negociació.

“Aquestes decisions no només són una mala notícia per als professionals i un greuge per a la plantilla dels nostres mitjans públics, sinó que suposaran un fort cop a la qualitat, la pluralitat i la representació territorial tant de la ràdio com de l’agència públiques del país”, ha assegurat Parlon, qui també planteja en les seves preguntes quines justificacions econòmiques fonamenten aquestes retallades.

Núria Parlon ha lamentat de nou “les formes utilitzades per comunicar aquestes decisions, sense informació prèvia als grups parlamentaris a la comissió de control i de la mateixa manera en què es va anunciar la retallada del pressupost de la CCMA per l’any vinent”. “Lamentem que es faci de forma unilateral, sense tenir en compte en cap moment propostes alternatives formulades pels representants dels treballadors, sense diàleg”, ha afegit la portaveu socialista, que ha instat a les parts a seure a la taula de negociació i trobar solucions.

Finalment, Núria Parlon ha instat a la resta de grups parlamentaris a donar suport a la proposta de resolució que el grup Socialista prepara per presentar al ple del Parlament en defensa dels mitjans públics, perquè es deixin sense efecte aquestes decisions unilaterals i perquè el Govern torni a la negociació amb els sindicats en el marc del diàleg i la concertació