AdrallEl debat sobre la línia d’alta tensió Adrall-Andorra arriba al Parlament de Catalunya. El diputat del PSC Òscar Ordeig ha presentat una proposta de resolució a la comissió de Territori i Sostenibilitat en què es demana que la Generalitat s’oposi al projecte.

Ordeig vol expressar així el seu suport a les al·legacions presentades pels Ajuntaments de La Seu d’Urgell, Ribera de l’Urgellet, Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira en contra de l’aprovació de l’’execució de la línia elèctrica de 220 kV per part de Red Eléctrica de España (REE).

Aquestes al·legacions pretenen minimitzar els efectes negatius d’aquesta obra i proposen, entre d’altres, l’elaboració d’un pla especial, la modificació del traçat proposat, el desmuntatge de la línia actual i el soterrament de la nova línia.

La proposició també demana “esgotar tots els recursos possibles per tal d’assegurar que es canvia el projecte actual”. Alhora, es recorda que “el Departament d’Empresa i Ocupació és l’organisme encarregat de rebre i resoldre les al·legacions presentades”. En aquest sentit, el text sol·licita “concretar una reunió urgent amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els alcaldes dels Ajuntaments afectats per consensuar les mesures a emprendre”.

Ordeig afirma que “el Govern ha d’intervenir per garantir que es respecti el territori i que s’escolti els Ajuntaments i propietaris”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada