El grup del PSC al Parlament de Catalunya ha presentat una bateria de preguntes sobre els accidents de trànsit provocats per animals salvatges. Concretament, el grup socialista vol conèixer la incidència d’aquests sinistres a cada comarca, tenint en compte que la situació afecta especialment les comarques de Lleida i del Pirineu i que, a més a més, provoca danys a plantacions agrícoles. 

Segons ha explicat el diputat urgellenc Òscar Ordeig, s’ha registrat més de 280 preguntes sobre aquesta qüestió, amb l’objectiu de conèixer l’evolució entre el 2010 i el 2015. Ordeig considera que “aquesta iniciativa respon al fet que hem detectat com els darrers anys augmenten aquest tipus d’accidents, atesa també la creixent població de fauna salvatge, entre la que preocupa especialment la de porcs senglars”.

El parlamentari socialista demana “conèixer amb el màxim d’exactitud tant les dades pel que fa a la sobrepoblació d’animals salvatges com les conseqüències”. Finalment, Ordeig apunta que mentre esperen la resposta del govern, “la situació continua sent preocupant”, per la qual cosa demanen “que es posin ja en marxa els corresponents protocols de control dels animals salvatges, com també els ajuts necessaris als agricultors que pateixen danys a les seves plantacions”.

(Text i foto: RàdioSeu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada