El PS vol saber els salaris del Govern i alts càrrecs

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela
Susanna Vela (PS)

La presidenta suplent i consellera general del grup parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela, ha entrat avui dijous, a Sindicatura, una pregunta escrita dirigida al Govern sobre el personal que forma l’executiu i les remuneracions que perceben els alts càrrecs.

La consellera general socialdemòcrata ha demanat, en concret, per l’organigrama complet del personal de Govern, desglossat per ministeris i departaments, amb la informació complementària dels salaris que reben els alts càrrecs, els càrrecs de relació especial i els directors.

Aquesta pregunta ve motivada després que el Govern anunciés ahir dimecres que només es farien públics els salaris del personal de relació especial de dos membres del gabinet del cap de Govern i les adscrites al departament de comunicació.

Així doncs, quedarien sense donar-se a conèixer altres sous que formen part de l’executiu i es paguen amb diner públic com són els de ministres, secretaris d’Estat, directors, gabinet del cap de Govern, consellera diplomàtica assignada a aquest gabinet, i el del propi cap de Govern, entre d’altres. “Entenem que aquestes retribucions han de ser públiques i conegudes per la ciutadania per a garantir la transparència de l’activitat pública que vam aprovar a la Llei de Transparència i accés a la informació la legislatura passada”, indica Vela.

[do_widget id=category-posts-pro-64]