El Partit Socialdemòcrata entrarà a tràmit parlamentari una proposició de llei qualificada de la llibertat sindical. Els socialdemòcrates consideren que el text del 2008 no és prou efectiu ni eficient. El PS aposta per una llei que defensi els drets socials i els homologui internacionalment.

El Partit Socialdemòcrata proposarà al Consell General una nova llei qualificada de la llibertat sindical. Els socialdemòcrates consideren que els polítics han apostat poc per desenvolupar el dret constitucional de creació i funcionament d´organitzacions sindicals. El PS es mostra disposat que tots els grups treballin conjuntament per aconseguir una millor llei de la que ja hi ha en vigor des del 2008. El conseller Gerard Alís afirma que “el principal objectiu és l’efectivitat del dret sindical” perquè “no n’hi ha prou que el reconegui la Constitució i una llei bàsica que no el desenvolupa prou”. Prova d’això, afegeix, “és que no existeixen sindicats en el sector privat” i, per tant, “alguna cosa trontolla en la legislació actual”.

Per aconseguir una llei més eficient, el PS proposa regular, sobretot, les garanties i els drets dels representants sindicals, així com el finançament públic dels sindicats. En l’aspecte econòmic, la proposició de llei preveu subvencions de fins a 35.000 euros per als sindicats d’àmbit estatal i de 10.000 per als sectorials. La consellera Rosa Gili ha indicat que afegeixen “el dret a l’excedència, que no estava expressada en l’altra llei, l’assistència i accés als centres de treball i permisos necessaris per a desenvolupar aquestes funcions”.

El Partit Socialdemòcrata considera que la nova llei de llibertat sindical hauria de protegir els drets socials reconeguts en la declaració universal dels drets humans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada